Обвинуваченим у "тероризмі" мусульманам в окупованому Криму подовжили термін ув'язнення

Обвинуваченим у "тероризмі" мусульманам в окупованому Криму подовжили термін ув'язнення

Фото: pixabay.com

Кримських татар утримуватимуть під вартою щонайменше до 8 червня.

У Сімферополі "суд" ухвалив рішення залишити ще на два місяці під вартою чотирьох мусульман, яких обвинувачують в участі в терористичній організації "Хізб ут-Тахрір".

Про це адвокат ув'язнених Еміль Курбедінов написав на своїй сторінці у Facebook.

"Термін утримання чотирьох мусульманів, обвинувачених у тероризмі, подовжений до 8 червня. Емір-Усеїн Куку, Енвер Бекіров, Муслім Алієв, Вадим Сірук. Ст. 205. 5 КК РФ", - зазначив він.

Нагадаємо, 11 лютого 2016 року в будинках 12 кримчан були проведені обшуки і затримання. За звинуваченням в участі в організації "Хізб ут-Тахрір" з 2014 року в СІЗО Сімферополя перебувають під арештом вісім мусульман. Про це пише QHA.

Раніше відбувся обшук у делегата Курултаю Ремзі Муратова в селі Дмитрівка Джанкойського району Криму. Обшук тривав три години. Також ОМОНівці прийшли додому з обшуком до делегата Курултаю Шевкета Усманова в селі Веселе Судакського району. 29 березня в Красноперекопському районі в с. Новоіванівка обшукали будинок Мідата Ісаєва.

Міжнародні спостерігачі фіксують у Криму величезну кількість прикладів порушення прав людини, відсутність свободи слова і волевиявлення, ведення стеження і чинення тиску на всіх, хто не згоден з чинним окупаційним режимом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація