Очевидці розповіли подробиці трагічного вибуху гранати в харківській комуналці

Очевидці розповіли подробиці трагічного вибуху гранати в харківській комуналці

Постраждалі не мали стосунку до армії, тож звідки в них боєприпаси – незрозуміло.

У Харкові через вибух гранати у квартирі господар помешкання загинув, його гість із численними пораненнями потрапив у лікарню. Правоохоронці кажуть, що найімовірніше вибухнула РГД-5, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Трагедія відбулася в комуналці серед ночі. Її мешканців збудив звук вибуху. Очевидець В'ячеслав Ковтун каже, що вибіг у коридор – і одразу зрозумів, де все сталося. "Чую крик – жінка його. Вийшов, а там усе в диму. Кажуть, швидку викликай", - розповів він.

У Харкові через вибух гранати в квартирі загинув чоловік

У Харкові через вибух гранати в квартирі загинув чоловік

Правоохоронці з'ясували, що власник квартири запросив до себе в гості родича, разом вони влаштували застілля з алкоголем. Господар начебто вирішив похизуватися гранатою, а гість намагався її забрати. "Знайомий побачив, що власник квартири дістав гранату, він хотів забрати її та висмикнув чеку. В результаті чого пролунав вибух", - каже представник харківської поліції Олексій Свиридов.

Господар загинув на місці, його гостя з численним пораненнями доправили у лікарню швидкої допомоги. "Стан на даний момент тяжкий із позитивною динаміку. Важкість обумовлена післяопераційним періодом. Хворий у свідомості, адекватний", - каже завідувач відділення анестезії та інтенсивної терапії Олексій Білецький.

Сусіди зізнаються, що загиблий господар зловживав оковитою. "Наче сказати погане неможна, але інколи були проблеми з алкоголем у нього. Тоді він ставав не зовсім нормальним", - каже сусідка Ольга Єфименко.

Слідчі вже з'ясували, що обидва чоловіки не військові. Тепер правоохоронці встановлюють, чи граната належала загиблому, чи боєприпас у гості приніс потерпілий.

Повʼязані теми:

Наступна публікація