Очевидці вибуху авто з Шереметом: "Переднього сидіння не було, а на чоловіку горів одяг"

Очевидці вибуху авто з Шереметом: "Переднього сидіння не було, а на чоловіку горів одяг"

Фото: Reuters

Люди витягли журналіста з машини за кілька хвилин перед тим, як авто охопило полум'ям.

Сьогодні, 20 липня, у Києві вибухнула авто, за кермом якого перебував журналіст Павло Шеремет. За свідченнями очевидців, вибух був такої сили, що деталі машини розлетілись на кілька десятків метрів. Люди допомогли витягти скаліченого журналіста та гасили машину. Очевидці розповіли ТСН, що з екстрених служб найдовше чекали на приїзд пожежників.

Офіціант Олександр / Фото: ТСН.ua
Офіціант Олександр працює у закладі поблизу місця трагедії. Він одним з перших добіг до машини та допомагав витягати Шеремета:

"Дуже сильний вибух був, я подумав, що снаряд розірвався, дуже сильний вибух. Я вибіг одразу – полум'я було невелике, вже багато людей стояло. Підбіг до машини – намагався витягнути його. Він ще живий був. Він стогнав, хрипів трохи. Його відкинуло до задніх дверей. Але ноги були затиснуті дуже сильно. Лівої ноги нижче коліна не було навіть кістки. Права була покалічена, на кінцівках рук – відкриті переломи, дуже сильно понівечені. Намагалися дістати, гасили весь час, адже знизу полум'я було. Витягли. Приїхала швидка – ми завантажили його у швидку. Машина від'їхала, і стало відомо, що його не стало"

Продавчиня Любов Роєнко / Фото: ТСН.ua
Любов Роєнко продає фрукти та овочі на ятці поблизу місця вибуху. Розповіла, що вогонь гасили усіма підручними засобами:

"Я пішла у Макдональдс – він відкривається о 7:30. Тільки зайшла, почула сильний вибух. Я вийшла – побачила, що горить машина. Якийсь хлопець кричав, що машина горить. В мене лежала ковдра. Я підхопила її та пішла туди. Поки люди несли воду, гасили цією ковдрою, адже дійсно все палало. Потім вже почали витягати. Побачили, що в нього відірвана нога. Якщо б його не витягли, він би згорів. Приїхала швидка – його повантажили, і буквально за хвилину повністю машина покрилася вогнем. Поліція відвела всіх на безпечну відстань. Вибух був такої сили, що якісь запчастини розлетілись на кількадесят метрів"

На місце загибелі Павла Шеремета несуть квіти

На місце загибелі Павла Шеремета несуть квіти

Свідок трагедії Петро / Фото: ТСН.ua
Свідок трагедії Петро перебував у машині неподалік місця трагедії. Каже, що вибух був дуже потужним:

"Вибух був колосальний, ми аж "присіли", такий шок був. Потім одразу викликали швидку, підбігли до машини побачили – лежить всередині один чоловік, сидіння немає переднього, де він сидів, а на чоловіку одежа горить. Витягли його ще до того, як приїхала швидка. Почали гасити машину"

Журналіст "Радио Вести" Тимур Філоненко / Фото: ТСН.ua
На "Радио Вести" дізнались про смерть колеги з повідомлень у пресі. Коли Павло не приїхав на ранковий ефір, намагались йому додзвонитись, та марно – про це на місці трагедії розповів журналіст "Радио Вести" Тимур Філоненко:

"Він завжди приходив близько 7:40-7:50, але сьогодні його не було. Минуло 15-20 хвилин ефіру, ми не могли додзвонитися Павлу. Ми вирішили зателефонувати рідним, близьким, Олені Притулі. Але перед тим, як зателефонувати, ми побачили на "Українській правді", що Павло загинув. Павло нічого не говорив, до редакції жодних листів з погрозами не надходило. Ми не знаємо, чому це могло статися"

Шеремет

Повʼязані теми:

Наступна публікація