Одеса готується до потужних злив й вітрів: містян закликали сидіти вдома

Одеса готується до потужних злив й вітрів: містян закликали сидіти вдома

Фото: УНІАН

На вулицю виведуть спецтехніку, а двірники чергуватимуть біля дощоприймальників.

Одещину сьогодні накриє негода: з Румунії до України рухається потужний циклон, який принесе зливи та поривчастий вітер. Епіцентр, кажуть синоптики, буде прямо над Одесою. Також вони прогнозують ледь не місячну норму опадів за один день, повідомляє ТСН. Ранок.

Офіційного вихідного у місті сьогодні не оголосили: міські очільники заявляють, що для цього треба рішення штабу з надзвичайних ситуацій. Одеситам просто рекомендували лишитися дома та лишити вдома дітей. Влада обмежилася виводом на вулиці всієї наявної спецтехніки. 

Директор департаменту міського господарства Олександр Козловський розповів, що на дорогах буде загалом 75 одиниць техніки й вишки Міськзелентресту, які прибиратимуть впалі дерева.

Синоптики прогнозують Одесі також понад місячну норму опадів, а це означає, що підтоплення не уникнути. Комунальники вже розпочали чергування на найбільш проблематичних ділянках. Двірникам роздали плащі і вони чергуватимуть біля дощоприймальників, аби у випадку підтоплення швидше пропускати воду. 

Південь України накриє негода

Південь України накриє негода

Крім того, потужні зливи прогнозують також у Вінниці та Чернівцях. На заході, у горах, можливі навіть сніги. Найхолодніше буде на Заході країни – до 5-7 градусів вище нуля. Трохи тепліше сьогодні на Півночі – 8 градусів з позначкою "плюс". У східних та центральних областях повітря прогріється до 11 градусів. На Півдні синоптики обіцяють +12…+14°С на материковій частині країни, а в Криму – до +19°С.

Повʼязані теми:

Наступна публікація