Одесу та Харків захлиснули антипрокурорські протести

Одесу та Харків захлиснули антипрокурорські протести

Протести проти прокурора Стоянова в Одесі. / Фото: УНІАН

Активісти вимагають відставки одіозних прокурорів.

В Одесі активісти вже п'ятий день тримають в облозі обласну прокуратуру, йдеться у сюжеті ТСН.Ніч.

Її працівників усередину не пускали, а входи заблокували сміттєвими баками та шинами. Усе - через призначення нового-старого прокурора області Миколи Стоянова.

Він уже очолював відомство, а після звільнення заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе, його повернули на посаду. Протестувальники докоряють Стоянову щодо корупції та сепаратизм і погрожують закидати його яйцями, якщо той спробує прийти на роботу.

Тим часом, у Генпрокуратурі причин для звільнення Стоянова не бачать. Кажуть - просто виконали рішення суду про його поновлення на посаді.

Відставки обласного прокурора вимагали і в Харкові. Юрія Данильченка активісти звинувачують у недостатньому розслідуванні резонансних справ. Їх запросили на бесіду з Данильченком, але люди в ультимативній формі вимагали, щоби той вийшов до народу. Прокурор відмовився.

Нагадаємо, 29 березня народні депутати України підтримали рішення відправити генерального прокурора Віктора Шокіна у відставку. За відповідне рішення проголосували 289 нардепів, виступили проти - 6, утрималися - 4 нардепи, не голосували - 40.

Однак напередодні він встиг звільнити Давіда Сакварелідзе з посади свого заступника. Причинами звільнення названі заклик та участь у мітингу за відставку Шокіна, відмова в участі у справі "діамантових прокурорів", неналежне оформлення документів щодо допуску до державної таємниці та гальмування реформ.

Одеські активісти продовжують облогу місцевої прокуратури

Одеські активісти продовжують облогу місцевої прокуратури

Повʼязані теми:

Наступна публікація