Одеські митці приєдналися до прокурорського майдану

Одеські митці приєдналися до прокурорського майдану

Одеські митці приєдналися до прокурорського майдану

В Одесі митці вийшли на місцевий майдан під прокуратуру

Люди вимагають звільнення головного прокурора області.

До прокурорського майдану в Одесі приєднався арт-майдан. До акції долучилися поети, музиканти та художники, котрі теж вимагають звільнення з посади новопризначеного головного прокурора області Миколи Стоянова, якому закидають участь у корупційних схемах та сепаратизм, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Мета – це підтримати людей, котрі тут. Що творчим людям теж не все рівно", - пояснив учасник арт-майдану Стас Домбровський.

Протест триває вже десятий день. Упродовж цього часу Стоянов жодного разу не з'явився на робочому місці. Сам він стверджує, що працює "в регіоні", тобто відвідує міські та районні прокуратури.

Стоянов, поновлений рішенням суду на посаді прокурора прокуратури Одеської області, готовий до діалогу з протестувальниками. Натомість, учасники акції протесту певні, що тем для обговорення з ним не мають.

"Стоянов іде у відставку – це раз. Друге – ми хочемо, щоби змінювалися правила, за котрими призначається Генеральна прокуратура. Ми хочемо, щоби це був відкритий конкурс, і щоби прокурор в Одесу призначався через процедуру громадських слухань", - розповів учасник "прокурорського майдану" в Одесі Ігор Бичков.

Як уже повідомлялося, Міністерство юстиції України виявило, що Микола Стоянов, який нині обіймає посаду прокурора Одеської області, підпадає під дію закону про люстрацію. Він працював на високій посаді в часи Віктора Януковича більше тисячі днів. 

Тим часом, у Генпрокуратурі причин для звільнення Стоянова не бачать. Кажуть - просто виконали рішення суду про його поновлення на посаді.

До прокурорського майдану в Одесі приєднався арт-майдан

До прокурорського майдану в Одесі приєднався арт-майдан

Повʼязані теми:

Наступна публікація