Одесу засипає снігом: через погодні умови закрили порти та скасували рейси

В області знеструмило десятки населених пунктів.

Комунальні та екстрені служби Одеської області борються зі снігопадом і сильним вітром.

Як повідомила прес-служба Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, станом на 11.00 у зв'язку з негодою спрацювала аварійна система відключення енергоживлення в 30 населених пунктах.

"Для відновлення електромереж задіяні 15 аварійно-відновлювальних бригад, 16 одиниць спеціальної техніки. Порушень систем водо-, газо-, теплопостачання не відзначається", - зазначили у відомстві.

Через негоду на території області рятувальники обладнали 23 стаціонарних пункти обігріву і 1 мобільний пункт обігріву.



Своєю чергою, перший заступник голови Одеської облдержадміністрації Володимир Жмак на своїй сторінці в Facebook заявив, що станом на 12.00 неділі знеструмлено 15 населених пунктів.

"Ремонтні бригади працюють. На дорогах задіяно 105 одиниць техніки та 164 людини. У Кошарах розгорнуть пересувний пункт обігріву, з 40 застряглих на підйомі машин 12 вже витягнено", - зазначив Жмака.

Він також зазначив, що, за його інформацією, Білгород-Дністровський, Усть-Дунайський, Південний порти закриті через погодні умови.

"Всі інші порти працюють у штатному режимі. Судноплавний канал "Гирло Бистре" ("Дунай - Чорне море") - закритий", - додав чиновник.

У Міжнародному аеропорту "Одеса" всі найближчі рейси на прибуття і відліт скасовані.

Нагадаємо, що в Україні готуються до погіршення погоди в низці областей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація