Один із поранених під час теракту у Ніцці офіційно підтвердив смерть українця Базелевського

Один із поранених під час теракту у Ніцці офіційно підтвердив смерть українця Базелевського

Фото: thegriff.ca

22-річний Михайло встиг ухилитися від вантажівки, але вдарився об каміння.

Постраждалий під час теракту у Ніцці українець Влад Костюк підтвердив загибель свого друга, ще одного українця Михайла Базелевського.

Про це він написав на своїй сторінці у ВКонтакте.

За словами Костюка, під час теракту у Ніцці він був у группі з восьми людей. У цій групі у тому числі був його друг Михайло Базелевський. Коли вантажівка під керування терориста поїхала у їхній бік, семеро з них встигли в останній момент зіскочити і бік пляжу на каміння. Один хлопець з їхньої компанії не встиг цього зробити і загинув від удару вантажівки.

За словами Костюка, Базелевський загинув після падіння на каміння. Ще один хлопець перебуває у комі, інший пошкодив спину, сам Влад Костюк зазнав легких травм. Інші з їхньої групи отримали легкі подряпини або відбулися переляком.

Сам постраждалий згадує, що після падіння на камені втратив свідомість хвилин на 10. Потім Влада випадково знайшов його друг – хлопець вже прийшов у себе і сидів на тротуарі.

"Я не розумів нічого, що відбувалось, і намагався викликати таксі, але друзі змусили мене сісти в швидку. Далі був тимчасовий госпіталь в найближчому казино, потім інший госпіталь в приміщені місцевого клубу, і тільки тоді мене відправили в звичайний госпіталь десь в 40 хвилинах їзди від міста. Єдине, що я пам'ятаю з госпіталю, це те, як зашивали рану на нозі, і потім виписали біля четвертої ночі", - написав Влад Костюк.

Стало відомо ім'я українця, який, ймовірно, загинув у Ніцці під час теракту

Стало відомо ім'я українця, який, ймовірно, загинув у Ніцці під час теракту

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією, і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликав людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. "Ісламська держава" взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

Згодом стало відомо, що підозрюваний у скоєнні теракту - 31-річний уродженець Тунісу на ім'я Мохаммед Лахуайєдж Булель. Жертвами атаки стали 84 людини, 10 з них - діти.15_7_nice_2

Повʼязані теми:

Наступна публікація