Окупанти почали споруджувати судноплавну частину мосту до Криму

Будівельники похвалилися, що висота моста дорівнюватиме висоті однієї з веж Кремля.

На острові Тузла почали зводити судноплавну частину Керченського моста, який повинен з'єднати анексований Крим і "материкову" частину Росії.

Про це повідомили у прес-службі ФКУ "Управління федеральних автомобільних доріг "Тамань", яке є замовником проекту.

"Потужні опори Кримського моста піднімуть судноплавний арочний проліт над фарватером Керч-Єнікальського каналу. Надводний габарит забезпечить безперешкодний прохід під мостом судів, що курсують з Чорного моря в Азовське і назад", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, одразу після острова Тузла Кримський міст набиратиме висоту, наближаючись до фарватерної ділянки, де він сягатиме позначки 35 метрів над рівнем води.

"Іще 45 метрів вгору - найвища точка зводу судноплавного арочного прольоту. Тобто загальна висота судноплавної частини моста - 80 метрів. Така ж висота у Троїцької вежі Московського Кремля", - розповів головний інженер ФКУ Упрдор "Тамань" Юрій Сафонов.

Також повідомляється, що судноплавний проліт ляже на дві опори, які зводяться за межами фарватеру і не зачіпають зону судноплавства. Загалом будівництво цих опор займе близько 12 місяців.

Нагадаємо, вартість Керченського моста становить 227,9 мільярда рублів. Генпідрядником будівництва об'єкта є ТОВ "Стройгазмонтаж" російського мільярдера та друга Путіна Аркадія Ротенберга.

Повʼязані теми:

Наступна публікація