Окупанти в Криму відкрили полювання на журналістів за "сепаратизм"

Окупанти в Криму відкрили полювання на журналістів за "сепаратизм"

Фото: Крим.Реалії

Журналіста звинуватили у екстремістській діяльності через опублікований матеріал

У Криму ФСБ відкрила кримінальну справу проти журналіста видання "Крим. Реалії" - підрозділу "Радіо Свобода". Про це повідомила "прокурор" півострова Наталія Поклонська, пише "ТАСС".

Як повідомив журналіст кримського кореспондентського крила "НТВ" Олег Крючков, журналіста звати Микола Семена. Наразі у його квартирі проводять обшуки.

Так, журналіста звинувачують в екстремістській діяльності. Миколі Семену закидають підбурювання до порушення територіальної цілісності Російської Федерації.

"Щодо журналіста видання порушено кримінальну справу за ознаками частини 2 статті 280.1 КК РФ. Цим журналістом була підготовлена і опублікована стаття, в якій наводяться висловлювання, спрямовані на порушення територіальної цілісності РФ, що не дозволено ні журналістам, ні кому-небудь іншому", - сказала Поклонська.

У виданні заявляють, що стаття журналіста була присвячена блокаді Криму українськими активістами. Поклонська зазначила, що такі матеріали на півострові розцінюють як виправдання тероризму.

"Фактично вони виправдовують дії екстремістів і терористів. Ми не дозволимо чинити злочини стосовно громадян Російської Федерації і Росії в цілому. Статус журналіста зобов'язує дотримуватися вимог законодавства", - заявила "прокурор" Криму, додавши, що наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, міністерство юстиції РФ призупинило діяльність Междлісу кримськотатарського народу. У Мін'юсті зазначають, що Меджліс включено до переліку на підставі рішення "прокурора" окупованого Криму Наталії Поклонської.

Повʼязані теми:

Наступна публікація