Олланд повідомив, коли відбудеться зустріч "нормандської четвірки"

Олланд повідомив, коли відбудеться зустріч "нормандської четвірки"

Фото: Reuters

Президент Франції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель взяли на себе ініціативу організувати зустріч.

Франція і Німеччина планують зібрати "нормандську четвірку" найближчимм тижнями.

Про це сьогодні, 20 вересня заявив на Генасамблеї ООН президент Франції Франсуа Олланд, передає Інтерфакс.

Наразі, країни працюють над проведенням переговорів в "нормандському форматі" вже протягом найближчих тижнів.

"Ми з канцлером Німеччини Ангелою Меркель взяли на себе ініціативу організувати зустріч з президентами Росії і України (Володимиром Путіним і Петром Порошенко - ред.) найближчими тижнями, щоб привести в дію Мінські угоди", - сказав Олланд.

Президент підкреслив, що невиконання Мінських угод загрожує призвести до загострення конфлікту в Україні "або навіть може призвести до відновлення війни".

Нагадаємо, 26 серпня тристороння контактна група в Мінську домовилися про безстрокове припинення вогню в зоні АТО. Режим тиші почав діяти з 00.00 годин 31 серпня. Однак протримався недовго.

Бойовики продовжили обстрілювати позиції сил АТО. Вже в ніч на 1 вересня сепаратисти здійснили 11 обстрілів за військовим. А в останні дні кількість обстрілів взагалі збільшилася.

Варто відзначити, що 15 вересня в зону бойових дій приїжджали міністри закордонних справ Німеччини і Франції, щоб почути "тишу" східного фронту. За їх словами, з сьогоднішнього дня і принаймні тиждень на Сході буде панувати повна тиша. Вони відзначили, що вірять в кремлівське вплив на бойовиків, а отже і тишу на фронті. Однак, незважаючи на їх заяву обстріл на фронті продовжилися.

Повʼязані теми:

Наступна публікація