Омелян запевняє, що на нього ніхто не тиснув під час вибору керівника "Укравтодору"

Омелян запевняє, що на нього ніхто не тиснув під час вибору керівника "Укравтодору"

Фото: УНІАН

Міністра інфраструктури вразив досвід Новака у Польщі.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян запевняє, що обрав Славоміра Новака новим керівником "Укравтодору" після вивчення більш ніж 150 резюме на цю посаду.

"Я з ним познайомився після вивчення більш ніж 150 резюме на цю посаду, і був приємно вражений тим, що він зробив. Він вже український громадянин. Він зробив дуже багато. Перед ним стояли як раз ті виклики, що стоять перед нами – це вибудувати систему автодору його країни, приватизувати те, що має бути приватизованим, запустити державні механізми, залучити іноземні кошти. Він це зробив з успіхом", - сказав Омелян в інтерв'ю ТСН.

Міністр інфраструктури каже, що обговорював кандидатуру Новака із "Народним фронтом" та БПП, але запевняє, що на нього ніхто не тиснув у рішенні про призначення польського екс-міністра на посаду "Укравтодору".

"Безумовно, ми все це обговорювали, але не в тому контексті, що я питався, кого б вони хотіли бачити. Я вибрав оптимальну кандидатуру з моєї точки зору, і просто погодив її з усіма ключовими гравцями на ринку. Я вважаю, це оптимальний підхід, він не містить жодної корупційної складової, це робиться з метою отримання політичної підтримки та консенсусу еліт заради реформи країни. В нас є 100% підтримка, є розуміння та необхідність. Ми дійшли в інфраструктурі до тієї точки, що ми або щось міняємо, або падаємо у прірву. Більшість людей це розуміє та на аргументовані зміни вони йдуть охоче", - сказав Володимир Омелян.

Нагадаємо, 19 жовтня уряд призначив головою Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") поляка Славоміра Новака. 

Новак був міністром транспорту Польщі від 2011 до 2013 року. Подав заяву про звільнення після гучного скандалу з його годинником Maxi Marine Chronometer швейцарської фірми Ulysse Nardin за 5,5 тисячі доларів, який він не вказав у декларації про доходи. Тоді журналісти видання Wprost звинуватили Новака у махінаціях зі сплатою податків та тісних контактах із бізнесом. Він усе заперечував і запевнив, що годинник йому подарували родичі. Але його таки зобов'язали сплатити штраф у розмірі вартості годинника.

В Укравтодорі представили нового керівника - поляка Славомира Новака

В Укравтодорі представили нового керівника - поляка Славомира Новака

Повʼязані теми:

Наступна публікація