Онлайн погодна станція в Кирилівці зробить запорізький курорт ближче до туристів Актуально

Онлайн погодна станція в Кирилівці зробить запорізький курорт ближче до туристів

Онлайн метеосистеми – не єдине досягнення українського курорту в роботі зі встановлення зв'язків із громадськістю.

Онлайн метеосистеми – не єдине досягнення українського курорту в роботі по встановленню зв'язків з громадськістю. 

На популярному азовському курорті встановили онлайн метеостанцію і систему вимірювання температури води, за допомогою якої користувачі мережі інтернет зможуть дізнатися поточну погоду на узбережжі в режимі реального часу. За словами селищного голови Івана Малєєва, нове обладнання зробить Кирилівку ще більш відкритою для туристів і підвищить довіру до курорту. 

"Кожен крок назустріч відпочиваючим – це внесок у зміцнення позитивного іміджу Кирилівки. І питання навіть не в популяризації курорту, який і так є однією з найпопулярніших морських рекреацій в Україні на сьогодні. Скоріше, справа в відкритості для туриста – максимум актуальної інформації робить відпочинок передбачуваним, а вибір свідомим, без ставки на "авось", яка може призвести до невідповідності реальності і очікуваням, і, як наслідок – незадоволеність клієнта та неприйняття курорту в цілому", - пояснив Іван Малєєв. 

Зараз з даними онлайн-виміру погодної станції в Кирилівці можна ознайомитися за посиланням. 

Переконаність адміністрації селища в необхідності правильної подачі інформації поділяють і інші експерти вітчизняного туристичного бізнесу. 

"Установка погодної станції та системи онлайн вимірювання температур – це ще одна складова великої програми позиціонування курорту, в якій в рівній мірі зацікавлені і туристи, і власники готелів. Перші отримали доступ до достовірної інформації, другі – контраргументи на дезінформацію від конкурентів, яка регулярно з'являється в ЗМІ. Так, у розпал сезону на ряді ЗМІ вийшов резонансний матеріал про прийдешні заморозки на узбережжі Азовського моря, після якого на більшості баз відпочинку було відзначено зниження активності бронювання, аж до практично повної відсутності телефонних дзвінків протягом 2-3 діб", - розповів головний редактор незалежного інформаційно-аналітичного проекту Кирилівка.Укр, Євген Смєльчаков. 

Онлайн метеосистеми – не єдине досягнення українського курорту в роботі по встановленню зв'язків з громадськістю. На сьогодні в межах Кирилівки діє близько 20 веб-камер, які ведуть безперервну онлайн трансляцію з центру селища, кос - Федотової і Пересипу, Острова Бірючий, аквапарку "Острів Скарбів". Велика частина трансляцій працює за підтримки НІАП Кирилівка.Укр, на сайті якого можна дізнатися погоду онлайн, з оновленням раз в 7 хвилин і побачити курорт через об'єктиви камер. 

"База відпочинку "Водний світ" встановила на своїй території першу метеостанцію в Кирилівці і одну з перших веб-камер в межах рекреації. "Такою ініціативою ми хочемо підкреслити нашу готовність до чесної конкуренції з українськими та деякими світовими курортами. Потенційні туристи мають право порівняти зображення з веб-камер Затоки, Бердянська, Генічеська, досить дорогих готелів Туреччини, і візуально визначити пріоритетний напрямок. Більше інформації онлайн – більше довіри, вище рейтинг. Для того, щоб повною мірою показати інфраструктуру нашої бази і пропонований сервіс, ми плануємо встановити ще одну веб-камеру з видом на зону відпочинку і фонтан", - поділився планами представник бази відпочинку "Водний світ", Лев Шенкман. 

Інший учасник ініціативи - представник готелю "Респект", Андрій Ковнір, також вказує на виправданість і необхідність нових технологій у презентації закладів курорту в цілому: "Існує думка, що підвищений попит гальмує розвиток на краще. Мовляв, якщо номери в готелі бронюються ще на початку сезону, то немає сенсу шукати підхід до туристу. У нас абсолютно інше бачення відношення до відпочиваючих. І, якщо є можливість поліпшити сервіс або урізноманітнити  інформацію, яка надається, ми готові взятися за справу. Саме тому в готелі "Респект" встановлено дві веб-камери, з видом на пляж і море крупним планом, а тепер – і онлайн система вимірювання температури повітря і морської води. Люди хочуть дізнатися, яка погода на морі сьогодні, ми надаємо інформацію точну, без помилок, характерних для метеорологічних прогнозів". 

Цінність актуальної інформації про погодні умови на курорті складно переоцінити. Кирилівка – це, в першу чергу, морський курорт, а вже потім кліматичний і бальнеологічний. У своїй більшості відпочиваючі приїжджають сюди, щоб вдосталь накупатися в теплому морі і позагоряти на широких піщаних пляжах. І, якщо у високий сезон туристи впевнено відправляються на азовське узбережжя, то ближче до осені погода у Кирилівці є предметом суперечок і сумнівів.

"На початку оксамитового сезону дуже важливо донести людям інформацію про те, що з приходом вересня рекреація не закривається на ключ. Тут продовжують працювати готелі, бази відпочинку, заклади громадського харчування, при цьому погода набагато м'якше, ніж у розпал літа, а море залишається теплим аж до початку жовтня. Але це краще один раз побачити, використовуючи онлайн веб-камери і дані вимірювальної системи, метеостанції, ніж сто разів почути відгуки і думки інших", - резюмувала керуюча бази відпочинку "Верона", Катерина Симонова.

Нагадаємо, Кирилівка Запорізької області в останні роки впевнено лідирує за популярністю серед морських курортів України завдяки розвиненій інфраструктурі, широкому спектру пропонованого житла і прогресивного підходу до презентації регіону.

Наступна публікація