Останні дні судилища над Савченко. Українку до суду везе колона із п'яти авто

Останні дні судилища над Савченко. Українку до суду везе колона із п'яти авто

Фото: Getty Images

Вирок читатимуть упродовж двох днів.

Сьогодні, 21 березня, у Росії розпочинаються останні дні судилища над Надією Савченко. Два дні російська феміда зачитуватиме вирок українській льотчиці.

Як йдеться у сюжеті ТСН. Ранок, щойно колона з 5 авто вирушила з СІЗО у напрямку ростовського  Донецьку, де буде зачитано вирок. Операція по доставці Савченко суд більше схожа не на перевезення арештанта, а на кортеж офіційної делегації. Поліцейські машини попереду та позаду колони. Єдина відмінність - замість лімузину автозак.

Вирок читатимуть упродовж двох днів. За словами одного з адвокатів,  Надія, яка голодує вже 18-й день, наразі у задовільному стані та планує бути у залі суду. У неї понижений тиск та температура, але вона береже сили, бо згідно російського закону, вирок слід слухати стоячи.

На підтримку Надії до Росії напередодні вирушив цілий десант з українських парламентарів, дипломатів з різних країн та прихильників української бранки. Станом на зараз, одну із груп підтримки вже не пустили до Росії, вказавши, що навіть короткочасне їхнє перебування на території Росії небажане. 

Нагадаємо, що прокурори вимагають для Надії 23 роки за гратами за звинуваченням у вбивстві російських журналістів. Своєю провини Надія не визнає, її адвокати наводили беззаперечні докази її невинуватості, які суд не взяв до уваги. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація