"Острів страху і страждань". МЗС відреагувало на судилище окупантів над кримськими татарами

"Острів страху і страждань". МЗС відреагувало на судилище окупантів над кримськими татарами

Політика переслідування перетворила Крим в острів страху і страждань / Фото: УНІАН

Кримські окупанти судять учасників мирної акції в Сімферополі.

Міністерство закордонних справ України заявило про рішучий протест через початок судилища російської окупаційної влади над учасниками мирної акції в Сімферополі 26 лютого 2014 року – Ахтемом Чийгозом, Алі Асановим, Мустафою Дегерменджі, Арсеном Юнусовим, Ескендером Емірвалієвим і Талятом Юнусовим.

Про це йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства.

"Розправа окупаційних властей над захисниками рідної землі від російського агресора – цинічний виклик міжнародному праву і світовій спільноті", - наголошують дипломати.

"Політика переслідування російською окупаційною владою кримських татар, випадки насильства і жорстокого поводження з ними, факти примусу до депортації, обмеження права на віросповідання, руйнування громадських організацій і переслідування ЗМІ та журналістів перетворила Крим в острів страху і страждань його корінного народу", - зазначили в МЗС.

Україна вимагає від російської сторони припинити переслідування представників кримськотатарського народу в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим і негайно звільнити незаконно утримуваних заручнків Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафу Дегерменджі, Арсена Юнусова, Ескендера Емірвалієва і Талята Юнусова.

Нагадаємо, 26 лютого Крим охопили масові протести протилежних сторін: противників сепаратизму (серед яких були ультрас "Таврії", кримські татари) та проросійських сил. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація