Отруєний Ізмаїл. Жителів міста попереджають про новий можливий сплеск захворювань

До лікарень з гострими кишковими інфекціями звернулися понад 400 місцевих жителів.

В Ізмаїлі на Одещині на тиждень подовжили надзвичайний стан через масове отруєння людей.

Напередодні санлікарі оприлюднили перші результати лабораторних досліджень. Вони виявили у водопровідній воді та у хворих кілька типів вірусних інфекцій і кишкову паличку. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок. Питна вода в місті забруднилася після потужної зливи, коли нечистоти потрапили у водопровідну систему.

У місті не працюють дитсадки, заклади харчування та ринки. Місцевим заборонили купатися у відкритих водоймах.

Сьогодні тут розпочнуть дезінфекцію водогону: щоб вплинути на рота- та норовіруси, в труби запустять хлор. Людей попереджають, що воду з кранів можна використовувати лише як технічну.

Загалом, через забруднення мережі вже захворіли понад 400 людей. Тепер на стаціонарі перебувають 80 дорослих та 108 дітей. Таким чином з чотирьох сотень захворілих половину вже виписали. Медики кажуть, що вихідні були найважчими – щогодини майже півсотні пацієнтів.

"Спостерігається динаміка стабілізації ситуації. Стан усіх пацієнтів, які перебувають у відділеннях, у нас тут переважно діти, стабільний", – запевняє головний лікар Ізмаїльської міської центральної лікарні Олександр Любицин.

"Обсяг ліків у нас перевищує семиденну норму, ми закупили вже наперед. Є інша проблема – через місяць, якщо нічого не станеться, то може бути вірусний гепатит. Тому ми готові до цього", – наголосив міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Позаминула ніч була відносно спокійною – лише шість новоприбулих до лікарень, цієї ночі – 28. Та епідеміологи застерігають, що розсляблятися зарано, буде ще другий інкубаційний період. Тож прогнозують незначне зростання звернень. Саме тому запаслися ліками й подовжили карантин на тиждень.

Раніше правоохоронці відкрили кримінальне провадження – винному в забрудненні води може загрожувати 5-8 років позбавлення волі. Нині триває розслідування.

В Ізмаїлі на тиждень подовжили надзвичайний стан через масове отруєння людей

В Ізмаїлі на тиждень подовжили надзвичайний стан через  масове отруєння людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація