П'ятеро українців потрапили до списку сотні інноваційних лідерів Європи

П'ятеро українців потрапили до списку сотні інноваційних лідерів Європи

Творець Petcube Ярослав Ажнюк потрапив до сотні інноваційних лідерів Європи.

Учасники проекту NE100 створюють додатки, запускають соціальні ініціативи, впроваджують проекти і технології, корисні для людей в Європі і по всьому світу

Компанія Google оголосила імена інноваційних лідерів з країн Центральної та Східної Європи, які увійшли до списку New Europe 100 в цьому році.

Як йдеться у повідомленні компанії, до фінальної сотні новаторів регіону потрапили п'ятеро українців: головний виконавчий директор і співзасновник Petcube Ярослав Ажнюк, виконавчий директор Української асоціації венчурного і приватного капіталу Ольга Афанасьєва, голова Head, iGov.org.ua та директор з інформаційних технологій ПриватБанку Дмитро Дубілет, засновник Looksery Віктор Шабуров, а також співзасновник www.stopfake.org Ольга Юркова.

Фінальну сотню було обрано з числа кандидатур, представлених партнерами проекту та громадськістю. Цього року найбільша група фіналістів представляє окремих осіб і групи, що працюють в бізнесі (54%), в громадських організаціях і політиці (29%). Інші категорії включають науку (10%), засоби масової інформації і культуру (7%).

Фото: googleblog.com

"Сьогодні ми бачимо все більше і більше прикладів успішних та інноваційних проектів, які народилися в Центральній і Східній Європі. Це показник великого потенціалу нашого регіону, а також того, як нові технології і цифрова економіка стали не просто викликом, а скоріше винятковою можливістю для видатних вчених, амбітних підприємців і творчих діячів," - зазначила глава з громадської політики і зв'язків з урядом представництва Google у Центральній та Східній Європі Марта Послад.

Як йдеться у прес-релізі, учасники проекту NE100 створюють додатки, запускають соціальні ініціативи, впроваджують проекти і технології, корисні для людей в Європі і по всьому світу. Вони діляться творчим підходом як в своїх проектах, так і в регіоні, в якому вони працюють - Центральній і Східній Європі.

Як зазнають у компанії, програмне забезпечення автономного водіння безпілотних автомобілів, компанія з телемедицини, що підтримує жінок під час вагітності, месенджер з анімованою мовою жестів - це лише деякі з фіналістів списку New Europe 100 цього року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація