Парламент продовжив перебування малайзійських слідчих в Україні для розслідування катастрофи МН-17

Парламент продовжив перебування малайзійських слідчих в Україні для розслідування катастрофи МН-17

Рада продовжила термін перебування малазійських слідчих на території України для розслідування катастрофи авіалайнера рейсу МН-17 / Фото: Reuters

За законопроект віддали свої голоси 247 депутатів.

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Малайзією про продовження дії угоди між двома країнами про направлення малазійського персоналу в Україну в зв'язку з катастрофою літака "Малазійських авіаліній" рейсу МН-17 до 18 серпня 2016 року.

Про те пише "Інтерфакс-Україна".

Зауважимо, що за відповідний законопроект №0070 в ніч на п'ятницю на засіданні парламенту проголосували 247 народних депутатів.

Авіакатастрофа Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", який летів із Амстердама в Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року поблизу населеного пункту Грабове Донецької області.

Жертвами падіння літака стали 298 людей, серед яких 15 членів екіпажу.

Українські військові, журналісти та міжнародні експерти неодноразово наводили докази, що лайнер збили бойовики "ДНР" за допомогою зенітно-ракетного комплексу "Бук", який після трагедії був терміново відправлений до Ростовської області.

Одразу після катастрофи бойовики і російські ЗМІ заявили, що був збитий український транспортний літак. Коли ж стали відомі наслідки, повідомлення у соціальних мережах почали масово видаляти, а росіяни взялись звинувачувати в трагедії українських військових. Висувалась безліч версій, які спростувались свідками, спеціалістами, фото- і відеодоказами.

1 липня 2015 року Нідерланди завершили роботу над проектом остаточного звіту про причини катастрофи, публікація якого відбудеться у першій половині жовтня цього року.

14 липня Малайзія внесла до Ради Безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування падіння Boeing 777 над Донбасом. Цю ідею підтримали також Нідерланди, Україна, Австралія і Бельгія. У Кремлі ж вважають цей крок передчасним і виступають категорично проти проведення трибуналу над винуватцями трагедії.

Родичі загиблих уже подали судовий позов щодо колишнього так званого міністра оборони "ДНР" Ігоря Гіркіна з позивним "Стрелков" на суму в 900 млн доларів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація