Парубій обговорив зі Вселенським Патріархом Варфоломієм утворення єдиної церкви в Україні

Вселенський Патріарх може відвідати Україну та виступити у Верховній Раді.

Сьогодні, 19 листопада, голова Верховної Ради Андрій Парубій під час візиту до турецького Стамбулу дві години розмовляв зі Вселенським Патріархом Варфоломієм. Обговорювали, в тому числі, перспективи утворення Єдиної Помісної Української Православної Церкви та надання їй Томосу про автокефалію.

"Я запросив Вселенського Патріарха відвідати Україну та виступити у стінах Верховної Ради України. Переконаний, що утворення Єдиної Помісної Української Православної Церкви – це єднання українського народу і запорука національної безпеки. Зараз Господь дає нам унікальний історичний шанс – об'єднати Українську Православну Церкву – консолідувати народ", – зазначив Парубій у Facebook.

Спікер парламенту також привітав Вселенського Патріарха з 25-річчям Патріаршого служіння.

Патріарх Варфоломій подякував за звернення, яке ухвалила Верховна Рада в червні 2016 року щодо прохання створити в Україні Єдину Помісну Православну Церкву та надати їй автокефальний статус, тобто визнати церковну незалежність. Він назвав це звернення "важливою історичною подією".

"Ми захоплюємося українським народом. Ми Вас любимо і благословляємо Вас, як Церква-Мати. Я вже кілька разів був в Україні і сподіваюся, що невдовзі знову її відвідаю", – сказав Вселенський Патріарх Варфоломій.

Нагадаємо, у червні цього року відбувся Всеправославний Собор тисячоліття. Там обговорювали в тому числі й питання щодо Єдиної Помісної Церкви в Україні, але офіційного рішення так і не ухвалили. Україна має беззаперечні козирі на отримання автокефалії. Про це читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація