Парубій підписав постанову про перейменування Дніпропетровська

Парубій підписав постанову про перейменування Дніпропетровська

Рада відмовилася скасувати рішення про перейменування Дніпропетровська на Дніпро / Фото: УНІАН

Про це він повідомив сьогодні, 1 червня.  

Верховна Рада відмовилася скасувати рішення про перейменування Дніпропетровська на Дніпро.

За постанову "Про скасування рішення Верховної Ради від 19 травня 2016 року про прийняття в цілому проекту постанови про перейменування міста Дніпропетровська Дніпропетровської області" № 3864-П проголосували всього 20 депутатів, повідомляє УНІАН.

Проектом постанови пропонувалося скасувати рішення парламенту від 19 травня про прийняття в цілому проекту постанови "Про перейменування міста Дніпропетровська Дніпропетровської області" (№ 3864), якою місто перейменовано в Дніпро.

Своєю чергою спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про перейменування Дніпропетровська на Дніпро. Про це він повідомив сьогодні, 1 червня, під час брифінгу в парламенті.

Також парламент не підтримав проект постанови "Про скасування рішення Верховної Ради України від 19.05.2016 про прийняття за основу та в цілому проекту Постанови про перейменування окремих населених пунктів та районів" (реєстраційний номер 4085- П). 

Комунальники вже зняли зайві літери в назві екс-Дніпропетровська

Комунальники вже зняли зайві літери в назві екс-Дніпропетровська

Нагадаємо, 19 травня народні депутати проголосували за перейменування Дніпропетровська на Дніпро, а Дніпродзержинська на Кам'янське. Питання про перейменування міст на порядку денному не стояло, Парубій поставив його на голосування несподівано для всіх.

Законопроект про перейменування Дніпропетровська на початку лютого поточного року вніс до Верховної Ради нардеп Андрій Денисенко, згідно з нормою закону про декомунізацію. Вже 15 лютого Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав ініціативу щодо перейменування Дніпропетровська на Дніпро. Дніпропетровська область залишить стару назву до змін у Конституцію.

Однак пізніше мер Дніпропетровська Борис Філатов звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням не підписувати постанову про перейменування міста на Дніпро. За словами мера, зміна назви міста не на часі, й багато людей не розуміють, що коїться.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація