Патрульна поліція оголошує набір тисячі копів у вересні

Патрульна поліція оголошує набір тисячі копів у вересні

Фото: Кременчуцька газета

Конкурс стартує 6 числа і стосуватиметься насамперед столиці.

Керівництво патрульної поліції вибачається за бездіяльність копів у Миколаєві, котру жваво обговорюють у ЗМІ та інтернеті в останні дні. З допущених помилок уже робляться правильні висновки, запевнив керівник департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євген Жуков в ефірі ТСН.19:30.

"Мої підлеглі проявили повний непрофесіоналізм. Прийнято було рішення провести службове розслідування, звільнити командирів і особовий склад, котрий був там і не захистив громадян", - прокоментував ситуацію офіцер.

Жуков не зміг чітко відповісти на питання про причини ганебної поведінки патрульних. "Психологічний фактор. Злякалися чогось. Я не знаю, чому, бо їх достатньо було, багато", - припустив він. І додав, що патрульні пройшли навчання, з ними працюють психологи, а тепер робитимуться кроки, аби унеможливити подібні прояви слабкості в майбутньому. "Вийшло як вийшло. Це називається природній відбір. Ні в якому разі не треба сприймати цей випадок, що так буде скрізь", - пояснив керівник патрульних і попросив суспільство підтримати українських копів у цей складний для них момент.

Керівник Департаменту патрульної поліції розповів про зміни після подій в Кривому Озері

Керівник Департаменту патрульної поліції розповів про зміни після подій в Кривому Озері

За словами Жукова, патрульні допомагатимуть подолати наслідки іншої резонансної ситуації – вбивства працівниками поліції чоловіка у Кривому Озері. Туди вже призначено головою райвідділку колишнього керівника роти патрульних. "По Кривому Озеру. Ми прислали шість екіпажів патрульної поліції, котрі будуть охороняти правопорядок", - заявив він.

Керівник патрульної поліції особливо наголосив на тому, що оцінюючи роботу його підлеглих варто дивитися не лише на прорахунки, але й на досягнення. "У нас є недоліки. На даному етапі йде, так би мовити, тотальна зрада. Всі спостерігають тільки за поганим", - зауважив він. І додав, що з недоліками боротимуться.

Для цього планують освіжити штат служби. "Ми плануємо 6 вересня запускати новий набір у департамент патрульної поліції. Тисячу чоловік, можна подавати заявки. Будемо доповнювати Київ", - повідомив Жуков. І пояснив, що багато київських патрульних, які добре себе проявили, були переведені в інші міста на керівні посади. Таким чином у столиці виник дефіцит кадрів.

Підбиваючи підсумки, Жуков наголосив, що поліція, попри всі проблеми та коротку історію свого існування, вже якісно відрізняється від міліції. "Найголовніше, раніше все було пов'язано з грошима. Я можу чесно сказати, що керівництво департаменту патрульної поліції не працює взагалі з грошима. Ніхто не телефонує, нікто нічого не просить, ніхто не вирішує ніяких питань", - заявив він. Головний патрульний закликав українців вірити в успіх та підтримати тих, хто дійсно хоче міняти систему. "Далі буде краще", - пообіцяв правоохоронець.

Повʼязані теми:

Наступна публікація