Патрульні копи Дніпра влаштували популярні курси самооборони для жінок

Патрульні копи Дніпра влаштували популярні курси самооборони для жінок

На заняття записалися одразу кілька сотень охочих.

У Дніпрі запровадили безкоштовні курси самооборони для жінок. Тренування проводять патрульні поліцейські, які відпрацьовують найпоширеніші випадки насильства та пояснюють, як відбитись від нападника і не стати при цьому злочинцем, що перевищив межі необхідної самооборони, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Серед учасниць – жінки різного віку та фізичної підготовки. Вони кажуть, що прийшли на курс не для того, щоб когось бити, а передусім почуватися впевнено. "За себе постояти та при необхідності допомогти іншому, хто потрапив у біду. Зараз такий час, що кожному потрібно вміти за себе постояти", - вважає учасниця курсу Дар'я Гречищева.

У Дніпрі запровадили безкоштовні курси самооборони для жінок

У Дніпрі запровадили безкоштовні курси самооборони для жінок

Безкоштовне тренування провадиться щотижня протягом трьох місяців. Інспектор патрульної поліції, що навчає жінок, каже, що для цього спеціально вивчав досвід аналогічних ініціатив Сполучених Штатів і Канади. На відміну від прийомів для поліцейських, жінкам треба застосовувати інші, бо мета – не затримати нападника, а зберегти своє життя. "Прийоми такі, щоби розірвати дистанцію, віддалитися та втекти", - пояснює патрульний Артем Литвиненко.

Окрім власне технічних прийомів самооборони, у курсі також – теоретична та психологічна підготовка. Жінок навчають, як долати паніку та страх, якою є межа самооборони і як узагалі не привертати увагу злочинців. Організатором безкоштовних курсів став гендерний клуб Дніпра. Там кажуть, що навіть не очікували такого ажіотажу: заявки вже подали сотні жінок різного віку, навіть пенсіонерки. "Практично в усіх були випадки насильства. Різниця тільки в тому, було це домашнє насильство чи на вулиці", - розповіла керівник клубу Ганна Мягких.

Через такий попит безкоштовні курси самооборони планують розширити. Водночас поліцейські запевняють, що свої обов'язки на учениць не перекладатимуть. Тож у разі небезпеки все одно радять передусім викликати патрульних за номером 102.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація