Перець чилі та цибульний фреш. Як борються з грипом в країнах Європи та Азії

Перець чилі та цибульний фреш. Як борються з грипом в країнах Європи та Азії

Фото: УНІАН

ТСН.uа зібрав найнезвичніші й найефективніші способи лікування інфекції.

В Україну разом зі снігом і морозами прийшов і грип. В українців є свої перевірені народні методи лікування і профілактики захворювання, а ось як лікуються в інших країнах?

Застуда - явище інтернаціональне, і навіть там де зими не буває, а тільки пекуче сонце - жителі борються із застудою. ТСН.uа зібрав найефективніші види лікування та профілактики грипу, які використовують інші національності.

В Кореї та Індії

Як відомо, корейці славляться своєю національною кухнею, де використовують сотні гострих прянощів і спецій. Тому не дивно, що з застудою вони борються саме таким способом. Один з ефективних способів лікування і профілактики - імбирний чай. Він містить велику кількість вітаміну С, тому корейці за перших ознак захворювання заварюють гострий імбирний чай, додаючи туди червоний перець, кардамон і трохи молока, щоб пом'якшити смак.

Фото: Getty Images

Індія відома своїми чаями і травами. Там, імбирний чай вважається народним методом, яким цілі покоління рятувалися від застуди. Тим не менш, найефективнішим засобом досі є - андрографис. Це трав'яниста рослина, яка росте в Індії та інших країнах Азії. Раніше була відома як "індійська ехінацея". Вона отримала популярність ще з часів індійської епідемії грипу в 1919 році, до заслуг рослини заарахували припинення пандемії.

В Японії

В Японії ж, пропонують лікуватися за допомогою зеленого чаю. Безперечно, зелений чай визнаний одним з найкорисніших напоїв. У ньому міститься багато вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Японці стверджують, головне - дотримуватися постільного режиму, щоб організм відпочивав, також необхідно в день випивати мінімум 10 чашок міцного зеленого чаю.

Але на цьому жителі Японії не зупинилися, і нещодавно вчені винайшли засіб, який "вбиває" грип за добу (у разі звичайного лікування організм бореться з інфекцією мінімум 5 днів). Цей препарат пройшов всі необхідні експерименти. Першу партію вчені збираються випустити в 2018 році.

В Ізраїлі

Ізраїль відомий своєю медициною. Однак, жителі країни не відразу біжать за антибіотиками, а воліють пити апельсиновий сік і їсти буряк.

Апельсиновий сік містить в собі лимонну та аскорбінову кислоти, калій, фосфор і вітамін Р, що є відмінним засобом для профілактики. Тоді як буряк за своїми лікувальними властивостями поступається лише часнику і містить в собі вітаміни В, Р і антиоксиданти.

В Греції

Фото: Getty Images

У Греції пропонують лікуватися глінтвейном. Ще давні греки варили червоне вино з додаванням спецій і трав. Завдяки мікроелементам, які містяться у вині, воно має тонізуючу дію, зміцнює імунну систему та збагачує амінокислотами.

Глінтвейн радять готувати з червоного сухого вина, при цьому його не можна кип'ятити, а потрібно випарювати на маленькому вогні, додавши туди лимон, апельсин, гвоздику, мед і корицю.

В Британії

Британці воліють лікуватися смачно та корисно. Так, у разі захворювань, вони випивають в день не менше літра свіжого соку.

Цей потужний коктейль з вітамінів, пропонують готувати з апельсинів, лимонів, грейпфрутів, мандаринів та з додаванням імбиру. Також, рекомендують додавати в фреш кислі зелені яблука.

В Стародавній Русі

Фото: Getty Images

В Стародавній Русі, за перших ознак грипу відразу приймали "бронебійний" коктейль. Напій складався з трьох компонентів: мед, цибуля та часник. Люди ще багато століть тому знали про лікувальні властивості цих продуктів.

Таким чином, мед брали з перетертим часником, по столовій ложці перед їжею. А найтерплячішим пропонували натирати цибулю і часник на тертці і вдихати пари носом і ротом. Для дітей, готували спеціальну суміш з води та соку цибулі, її використовували як краплі для носа - цей спосіб досі використовують у ХХІ столітті.

В Скандинавії

Цей спосіб найбільше сподобається чоловікам. З давніх часів, скандинави відомі своїм здоров'ям і силою, незважаючи на те, що багато чоловіків більшість часу проводили в морських походах. Щоб не замерзнути від холоду, моряки пили гаряче пиво з додаванням лікарських трав.

Краще всього підійде нефільтроване пиво, його не потрібно кип'ятити, а всього лише підігріти до 50 градусів, туди ж бажано додати горошок гірчиці або корінь хрону. Після чого, рекомендується йому дати трохи "відпочити", щоб напій настоявся.

У Фінляндії

Всі знають про фінські лазні. Тому, саме так фіни пропонують боротися з грипом і застудою. Перед відвідуванням "сухої парильні" радять випити чай з липи зі смородиною і обліпихою або малиною - всі ці компоненти вважаються потогінними, що ще більше посилить зігріваючий ефект і пришвидшить процес одужання.

Лікарі ж, суперечливо ставляться до такого способу та не рекомендують з температурою йти до лазні.

В Мексиці

Мексика - батьківщина червоного перцю чилі. Саме він допоможе позбутися захворювання. Чилі - відмінне джерело вітаміну А і бета-каротину.

Мексиканці звикли до гострого смаку, й за перших ознак захворювань відразу кладуть на язик перетертий перець, після чого запивають водою. У Мексиці переконані - кращого способу не існує.

В Африці

Африка відома своїм низьким рівнем медицини та частотою захворювань. Незважаючи на те, що в Африці жаркий клімат - місцеві частіше хворіють грипом ніж в інших країнах. Всім відомо, що мікроби в теплій атмосфері розповсюджуються швидше. Це одна з причин, чому в Африці безліч захворювань та інфекцій.

Головними ліками проти будь-яких хвороб вважається - алое. У листі містяться ефірні олії, ферменти, антраглікозиди, вітаміни, амінокислоти, мінерали, полісахариди, фітонциди і саліцилова кислота. Перед використанням, рослину кілька днів не поливають, після чого зрізають тільки нижне листя. З алое потрібно вичавити сік і змішати його з медом, бажано в цю суміш додати червоне вино (краще всього підійде кагор). Після цього, необхідно засобу дати настоятися декілька днів.

На Тибеті

Що стосується мудрих тибетських лам, вони мають свій перевірений століттями засіб - часниково-спиртовий настій. Вони стверджують, що якщо настій приймати раз на місяць - ніколи не захворієш грипом.

Наступна публікація