"Переможці" виконали заповітні мрії поранених воїнів АТО про подорожі Європою

"Переможці" виконали заповітні мрії поранених воїнів АТО про подорожі Європою

1+1 і VIVA працюють над проектом "Переможці" / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Соціальний проект каналу 1+1 і журналу VIVA здійснює бажання військових, які постраждали, захищаючи Україну.

У проекті "Переможці" нині беруть участь 18 чоловік, які захищали Україну, були поранені, здолали фізичний і психологічний біль після ампутацій і почали заново жити і мріяти. Тепер ці мрії можуть втілюватися в життя, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Двоє поранених на фронті бійців тепер на протезах підкорюють французькі Альпи, один вирушив на реабілітацію до Канади.

Саперові, який втратив на війні обидві ноги, завжди хотілося побачити лазурове узбережжя Франції. Тепер це стало можливим – чоловік уперше в житті вирушив за кордон, і одразу туди, куди давно мріяв.

Інший учасник поїздки зізнається, що воював саме за європейський вибір України. Тому ця подорож для нього особливо цінна.

Військові вже побачили Ніццу і Канни, насолодилися неймовірними краєвидами. Але чи не найбільше враження на них справила безбар'єрність європейських міст для людей на візках. Усе продумано і зроблено так, що людина з особливими потребами без проблем потрапить усюди – і до ресторану, і до крамниці, і спокійно перетне вулицю на переході.

Мрія морпіха Віктора – побачити Лондон. Її він зможе втілити влітку. Це буде весільна подорож. Путівку до Англії боєць отримав у подарунок після того, як освідчився коханій дівчині.

19-річний боєць 30-ї механізованої бригади Андрій участі у фотосесії "Переможців" не брав. Але у межах проекту йому допомогти береться пластичний хірург Ростислав Валіхновський. Після підриву на міні Андрій зазнав важкого поранення голови. Тепер медик зніме з обличчя хлопця сліди від поранення та операцій.

У деяких переможців є і глобальні мрії. Збудувати реабілітаційний центр для бійців АТО і допомогати їм впоратися з пережитим – такі плани в десантника 79-ї бригади Олексія Замірка .

"За законом, мені належить отримати землю. Я написав заяву в КМДА. Чекаю відповіді. Я хочу на цій своїй землі побудувати реабілітаційний центр", - розповів він.

Проект "Переможці" засвідчує, що з важкими випробуваннями на війні життя не закінчується. Що українці вдячні своїм захисникам і готові підтримувати їх не тільки волонтерською допомогою на фронті, а й у мирному житті. За час існування проекту до нього долучилося кілька нових спонсорів, які жертвують гроші на виконання мрій українських героїв. Яким радять: мрійте! І бажання добрих людей обов'язково здійсниться.

Як уже повідомлялося, у Європейському парламенті з 29 лютого до 2 березня вперше відбудеться "Український тиждень" #‎Ukrainianweek, у межах якого заплановано презентацію фотовиставки "Переможці".

Кореспондент ТСН Соломія Вітвіцька

Двоє бійців проекту "Переможці" на протезах підкорюють французькі гори

Двоє бійців проекту "Переможці" на протезах підкорюють французькі гори

Повʼязані теми:

Наступна публікація