Переселенка з Криму в центрі Коломиї збирає гроші на АТО

Переселенка з Криму в центрі Коломиї збирає гроші на АТО

Переселенці з Криму організували допомогу для АТО

Жителька Севастополя стала волонтеркою та присвятила себе допомозі українському війську.

Родина переселенців із Криму замість того, аби облаштовувати власний побут у Коломиї, збирає гроші для українських військових. Люди купують одяг, готують особливі "фронтові" напівфабрикати та відправляють потрібні речі й продукти на передову, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Для військових Катерина Ветюгова виготовляє "вітамінні бомби" – суміші з лимону та імбиру, меду та горіхів, цукру та обліпихи. Жінка каже, що одна чайна ложечка такого коктейлю зранку додає енергії та бадьорості, бо містить чимало поживних речовин.

Уродженка Севастополя з чоловіком та дочкою переїхала із анексованого Криму до Коломиї. Ветюгови відмовилися отримувати російські паспорти. Рідні їх не підтримали.

"Не зрозуміли, навіть не спробували зрозуміти – чому, навіщо. Зрадниця – і все. Болить, звісно. Це мої батьки. Вони все життя пропрацювали у російській військовій частині. Прийшла Росія, вони того хотіли", - розповіла Катерина.

Жінка майже увесь свій час присвячує волонтерству. Каже, переїзд багато в чому поміняв світогляд. І зараз хочеться не так налагоджувати власне життя, як допомагати іншим.

"Коли ми приїхали сюди, втративши все там, я зрозуміла, що будувати нове життя, цікаве, можна і без великих грошей", - каже Катерина Ветюгова.

Родина переселенців із Криму готує особливі «фронтові напівфабрикати» українській армії

Родина переселенців із Криму готує особливі «фронтові напівфабрикати» українській армії

Кошти жінка активно збирає, але не для себе. Заради українських бійців на Донбасі вона не посоромилася вийти у самий центр Коломиї.

"Я збираю гроші на АТО. Я взяла дозвіл на проведення такої акції", - пояснила Катерина.

За три місяці волонтерка сама назбирала більше десяти тисяч гривень. Військовим купила теплі речі, термобілизну та продукти, з яких наготувала "фронтових" борщів та супів.

"Додаєш у крупу, картоплю – і домашній супчик готовий! З зеленню, капустою, часником. На кожній банці пишемо рецепт, на скільки чого розвести", - розповіла волонтерка.

Їй допомагає 10-річна донька. Вона навчається в українській гімназії в Коломиї. На гроші, зібрані її класом, місцева самооборона купила дві польові пічки для вояків на Донбас.

"Я гроші теж збираю. Ось мама мені 10 гривень дає на обід кожен день. І все, що залишається, я зберігаю, збираю і потім посилку: цукерки, печиво. І вже багато солдат мені подзвонило. Я їм пообіцяла, коли все закінчиться і вони сюди приїдуть, я їх напою теплим чаєм і тортом", - каже маленька Уляна Ветюгова.

Як уже повідомлялося, волонтери забезпечують армію безпілотниками українського виробництва.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація