Перестрілка між поліцією та держслужбою охорони. Подробиці вбивства п'ятьох копів під Києвом

Карний розшук міста Києва працював над затриманням небезпечної банди грабіжників.

Народний депутат Антон Геращенко оприлюднив обставини трагедії у селі Княжичі на Київщині, де було вбито п'ятьох поліцейських.

Він розповів, що карний розшук міста Києва працював над затриманням небезпечної банди грабіжників, яка системно грабувала будинки киян і жителів Київської області. Цієї ночі правоохоронці отримали оперативну інформацію про чергове пограбування, яке може статися в селищі Княжичі, написав він у Facebook.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділ КОРД виїхали до населеного пункту.

"На одній з вулиць селища Княжичі, в споруджуваному приватному будинку, були розміщені поліцейські-розвідники, завдання яких було стежити за обстановкою і подати команду на затримання бандитів. Планувалося класичне затримання банди грабіжників в той момент, коли вони спробують розпочати здійсненню злочинного задуму. Однак трагічний ланцюг випадковостей завадив цьому здійснитися. В цей час в сусідньому будинку в автоматичному режимі спрацювала охоронна сигналізація. На місце прибув наряд держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських-розвідників. У той же час, група захоплення, судячи з усього, вирішила, що співробітники розвідки потрапили в біду, захоплені злочинцями, які їх виявили і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських-розвідників", - зазначив Геращенко.

За його словами, між співробітниками ДСО та групою захоплення сталася перестрілка, яка забрала п'ять життів: загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД, що входив до групи захоплення.

Слідчі прокуратури вже працюють на місці трагедії, наголосив нардеп.

Троє підозрюваних у розбої, яких готувалися зловити "на гарячому", почувши перестрілку, відмовилися від свого плану щодо грабежу і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 в бік Києва, де були затримані оперативниками. У них вилучено вогнепальну зброю. Вони затримані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація