Перша дитина 2016 року в Україні з'явилася на світ на першій його хвилині

Перша дитина 2016 року в Україні з'явилася на світ на першій його хвилині

Перша дитина 2016 року в Україні з'явилася на світ на першій його хвилині

У 2016 році в Україні першим на світ з’явився хлопчик

Хлопчик народився у п'ятому столичному пологовому будинку.

У 2016-му першим в Україні народився хлопчик уже на першій хвилині 1 січня. Він та решта новонароджених за знаком зодіаку – маленькі Козероги. Офіційно, за китайським календарем, – поки що не мавпенята, а все ще козенята. Почуваються добре. Зранку більшість тихо спала.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Першого новонародженого в 2016 році хлопчика хочуть назвати Остапом або Орестом.

"Ми українці, мій чоловік – грек. І ми вибираємо між щирим українським ім'ям і древньогрецьким", – говорить мама хлопчика Олена Бондар.

Український грек важить майже три із половиною кілограми, заввишки у 53 сантиметри. На його появу родина чекала за кілька днів. Але малий захотів на світ саме новорічної ночі й одразу гучно про себе заявив.

"Заявив криком, голосним, дуже таким потужним. Поки його вдягали, я чула все. А потім, коли мені його принесли, він вже заспокоївся, посміхався і бульбашки пускав", – згадує Олена Бондар.

Перша дитина 2016 року з'явилася на світ на першій його хвилині

Перша дитина 2016 року з'явилася на світ на першій його хвилині

Зараз мама й син – окремо один від одного. Та це – ненадовго, поки Олена відійде від пологів. Та, своєю чергою, вже не дочекається взяти на руки своє "мавпеня". Хоч китайський календар ще офіційно не оновився, дитину називає саме так.

"Якщо дивитися по китайському календарю, то він ще козенятко. Але ж ми з вами не дуже китайці. Тому він у нас мавпенятко і козерожок", – говорить молода мама.

Умовно мавпенят і точно Козерогів новорічної ночі в п'ятому столичному пологовому будинку прибуло.

"За останню добу населення України в нас точно додалося на 18 діток, із них після 12-ї у нас народилося шість хлопчиків", – розповідає лікар акушер-гінеколог Ірина Дукмас.

Усі новонароджені почуваються добре. І готуються до "концерту". Безневинний сон скоро закінчиться, і малеча продемонструє силу голосових зв'язок. Непереливки, якщо хором.

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян

Повʼязані теми:

Наступна публікація