Перші дні в "Укравтодорі" я ходив з круглими очима – Новак

Перші дні в "Укравтодорі" я ходив з круглими очима – Новак

Фото: dziennik.pl

Очільник дорожньої структури розповів, що робитиме на новій посаді.

Новопризначений голова "Укравтодору" Славомір Новак окреслив для себе п'ять головних напрямів роботи на новій посаді.

Як розповів Новак в ефірі "Еспресо", найближчі півроку він займатиметься ухваленням дорожнього бюджету, затвердженням Дорожнього фонду, внутрішньою реформою "Укравтодору", введенням технічних прозорих правил щодо будування і проектування доріг, а також прозорими законами щодо торгів. Крім того, за словами Новака, складатимуть плани на найближчий рік.

За словами польського фахівця, він був неприємно вражений "безпомічною та млявою структурою", яку йому ввірили.

"Після перших днів роботи в "Укравтодор" я ходив з круглими очима, але це тільки підтверджує наскільки це великий виклик для мене. На додачу, для справжнього чоловіка тільки виклики мають значення. Легке й просте життя залишмо ледарям. Це і є моєю особистою мотивацією", - каже Новак.

За словами новопризначеного очільника, головна проблема – малі бюджети на ремонт доріг. Річний бюджет в Україні відповідає бюджету 2-3 місяців у Польщі. Водночас Новак визнає, що Польща мала велику грошову підтримку від Євросоюзу, якої в України немає.

"Я порівняв би сьогоднішню ситуацію на українських дорогах з ситуацією в Польщі двадцять років тому, коли не було грошей на утримання, не було грошей на ремонт доріг і Польща переживала подібну кризу. Втім я вірю в те, і це дуже важливо, що без відповідного фінансування ремонту, а потім утримання доріг, можна забути про економічний розвиток держави", - запевняє екс-міністр транспорту Польщі.

Ситуацію, за словами фахівця, має покращити затвердження Дорожнього фонду, плата за внутрішній рух вантажівок, які здебільшого й розбивають дороги, та ваговий контроль на дорогах. Після цих змін, впевнений Новак, можна буде складати перспективні плани на 3-5 років вперед.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що перші платні дороги в Україні можуть з'явитись вже у 2017-2018 році. 

На чому "погорів" у Польщі нинішній голова "Укравтодору"

На чому "погорів" у Польщі нинішній голова "Укравтодору"

Повʼязані теми:

Наступна публікація