Перші знімки з місця, де знайшли вбитого адвоката Грабовського

Перші знімки з місця, де знайшли вбитого адвоката Грабовського

Юрій Грабовський / Фото: facebook.com/novakachovka

Тіло зниклого юриста знайшли під Жашковом.

Сьогодні, 25 березня, за 27 кілометрів від Жашкова на Черкащині виявили тіло адвоката Юрія Грабовського, який зник на початку березня в Одесі.

Знімальна група ТСН вирушила на місце, де оперативники відшукали тіло. Як відомо, це місце показав правоохоронцям затриманий напередодні в Одеській області підозрюваний у вбивстві Грабовського.

Оперативні робітники проводили пошукову операцію з 19 години четверга і знайшли тіло близько 4-ї ранку п'ятниці. На тілі адвоката були численні ушкодження, які вказували на насильницький характер смерті, окрім того, у Грабовського стріляли.

Місце, де виявили тіло Грабовського / Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН

Місце, де виявили тіло Грабовського / Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН

Місце, де виявили тіло Грабовського / Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН

Як повідомив один із затриманих, Грабовського викрали в Одесі попередньо накачали невідомою речовиною. Адвоката повезли до Києва, де у його офісі шукали гроші. Після цього вивезли юриста до лісу у Черкаській області неподалік Жашкова. Грабовського били та згодом застрелили. Після цього вбивцям було забезпечене алібі, а зникнення Грабовського обставили як його втечу за кордон.

Про зникнення Юрія Грабовського стало відомо 5 березня. Поліція повідомила, що розпочала пошук зниклого. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ. Він 5 березня виїхав в Одесу і зупинився в готелі "Аркадія", звідки повинен був виїхати 7 березня. Чоловік не забрав з готелю свої речі, а телефон був вимкнений. 

20 березня військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що правоохоронці затримали підозрюваного в організації зникнення адвоката. За словами Матіоса, операцію по зникненню Грабовського спланували "колишні українці" і спецслужби РФ. Це робилося "для створення картинки" на завершальній стадії судового розгляду справи щодо російських ГРУвців.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація