Під Борисполем понад сотні активістів створили блокпост, аби не пускати хресний хід УПЦ МП

Активісти пропустять хід за умови, якщо представники УПЦ МП піддадуть анафемі Володимира Путіна та проведуть молебень на цвинтарі, де лежать українські військові з АТО.

Сьогодні, 25 липня, більше сотні активістів створили блокпост на в'їзді до міста Бориспіль, щоб не впускати хресний хід УПЦ МП у місто.

Про це повідомляє "24 канал".

Як повідомляє їхній кореспондент, який перебуває на місті події, на в'їзді у місто зібралось близько 100-150 осіб. Також прибули три буси правоохоронців та кілька патрулів.

Серед пристуніх активістів є і представники ОУН. Вони обіцяють не пропустити хресний хід московського патріархату до міста.

Активісти поставили свої умови: хресний хід зможе потрапити у Бориспіль лише на автобусах, або якщо представники УПЦ МП піддадуть анафемі Володимира Путіна та проведуть молебень на цвинтарі, де лежать військові, які загинули у зоні АТО. На ходу очікують з 16:00 до 18:00.

Також стало відомо, що учасники хресного ходу зі Сходу сьогодні ночуватимуть у районі міста Бориспіль, учасники ходу з Заходу - неподалік аеродрому "Чайка".

Нагадаємо, раніше Бориспільська міськрада заборонила хресний хід Української Православної Церкви Московського патріархату через місто.

Як повідомлялося раніше, всеукраїнський хресний хід стартував на сході України від 3 липня зі Свято-Успенської Святогірської лаври, а на заході України – 9 липня через Свято-Успенської Почаївської лаври.

Також відомо, що харківська єпархія Української православної церкви Московського патріархату проводила "хресний хід за мир" у Харкові. Як інформували місцеві видання, у місті частково був обмежений рух транспорту. У соцмережах з'явилися фото із ходи, на яких видно, що, окрім церковних символів, учасники несуть георгіївські стрічки та значки із зображенням Миколи II.

Повʼязані теми:

Наступна публікація