Під Дебальцевим схопили "міліціонера"-зрадника та жінку-цілителя бойовиків

Під Дебальцевим схопили "міліціонера"-зрадника та жінку-цілителя бойовиків

Біля Дебальцевого схопили "міліціонера"-розвідника диверсантів / Фото: ТСН.ua

У дворі жінки, яка влаштувала шпиталь, знайшли схрон з автоматами, гранатами та амуніцією "ДНР".

Зранку у четвер, 6 листопада, під Дебальцевим, в одному із сіл у нейтральній зоні, що не контролюється українськими військами, було знайдено схованку зброї і затримано жінку, яка розбила у своєму будинку госпіталь для бойовиків, повідомив кореспондент ТСН.

Жінку, яка допомагала бойовикам, бійці роти міліції "Львів" і роти міліції "Полтава" виявили під час "полювання" на диверсійну групу, помічену у нейтральній смузі. Міліціонери мали орієнтування на будинок цієї жінки, де вона мешкала разом із чоловіком, який воює на стороні бойовиків.

Жінка відкидала усі обвинувачення, поки в її оселі не знайшли стерильні перев'язочні та кровозупиняючі пакети для військових.

Крім того, під парканом у дворі була знайдена схованка зброї: чотири автомати Калашникова, одна снайперська гвинтівка, одна гвинтівка СКС, набої до цієї зброї, гранати і російський гранатомет. Також у схованці знайшли амуніцію "ДНР" (форму, нашивки) і російські ліки.

У другому будинку, який належить жінці, було виявлено цілий шпиталь для бойовиків. Проте у ньому на той момент не було "пацієнтів". Усі бойовики пішли звідти за кілька днів до пошукової операції. Ймовірно, що вони були попереджені про зачистку.

Також повідомляється, що у районі Вуглегірська, неподалік від Дебальцевого, працює снайпер, який обстрілює позиції українських військових. Його наразі не можуть вирахувати.

Фото: РНБО

Тим часом вночі проти 6 листопада на одному з блокпостів міліціонери роти спеціального призначення "Львів" затримали чоловіка, який пред'являв фальшиве посвідчення начальника кримінального розшуку Дебальцевого. Чоловік виявився колишнім міліціонером. Як з'ясовалося, він здав райвідділок у Дебальцевому, коли там були "ДНРівці".  Пізніше, коли бойовики пішли, він залишився працювати у міліції. Проте наразі всі його документи і посвідчення вже два місяці як прострочені і він не є чинним правоохоронцем.

У його авто також виявили багато секретних документів внутрішнього користування міліції та купу паспортів інших людей, які проживають на окупованій території, ймовірно, завербованих бойовиками. До речі, чоловік направлявся у сторону Вуглегірська, де діють диверсійні групи. Тож у міліціонерів є підозра, що він був розвідником бойовиків і збирав інформацію для диверсантів.

Чоловіка затримали, на часі вирішується міра запобіжного заходу.

Як повідомлялося раніше, 6 листопада лінія фронту на Донбасі спалахнула від шалених обстрілів бойовиків.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація