Під Києвом почалася хвиля масового знищення тварин

Дата публікації
Перегляди
13к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Під Києвом почалася хвиля масового знищення тварин

Фото: Getty Images

В Ірпені менш ніж за два тижні вбили понад 100 собак.

В Ірпені "догхантери" закликають людей до знищення собак, мотивуючи це тим, щоб з 1 вересня діти могли вільно відвідувати навчальні заклади.

Зоозахисники стурбовані ситуацією в місті, оскільки вбивають і стерилізованих собак, і домашніх.

Так звані "догхантери" - злочинці, які порушують закони України.

За словами керівника громадської організації "Центр захисту тварин" Мурги Ірини, "догхантери" менш ніж за два тижні вбили понад 100 собак. Це і домашні вихованці, і стерилізовані тварини, які нічим не загрожують суспільству.

 

Шкуродери використовують спеціальні принади, які не тільки вбивають тварин, але й небезпечні для дітей. Траплялося, що першими трупи знаходили діти на ігрових майданчиках.

Незважаючи на те що такі дії незаконні, шкуродери впевнені у своїй безкарності і відкрито анонсують вбивства тварин, оголошуючи спеціальні "акції" по їх знищенню. Варто зазначити, згідно із законом, "Забороняється будь-яка пропаганда жорстокого поводження з тваринами, заклики до жорстокого поводження з ними, а також пропаганда мисливства в системі дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної та вищої освіти".

Тим не менш, для прикладу, ось одне з незаконних оголошень "догхантерів".

"З 20 по 31 серпня 2016 р. оголошується міжнародна акція по ліквідації бродячих собак з метою підготовки населених пунктів до безпечного відвідування дітьми навчальних закладів. Акція оголошується у всіх регіональних підрозділах та спільноти догхантерів і мисливців-ліквідаторів паразитарної фауни, а також у підрозділах служб зачистки від бродячих псів", - йдеться в повідомленні.

 

Фото: Скріншот

До того ж "догхантери" погрожують і зоозахисникам, які надають медичну допомогу постраждалим тваринам або звертаються в правоохоронні органи.

"Все місто перетворилося на майданчик для задоволення пари садистів! Місто усіяне трупами тварин. Всі тварини помирали в страшних муках. Конвульсії, несамовитий вереск, від судом розбиті голови об асфальт. Не можна допустити, щоб десятки собак загинули просто так! Ми хочемо жити за європейськими мірками? Тоді давайте говорити і про європейський підхід!" - закликають зоозахисники міста Ірпінь.

Повʼязані теми:

Наступна публікація