Під Миколаєвом сталася масштабна пожежа на сміттєзвалищі

Рятувальникам вдалося запобігти вибуху на сусідньому полігоні зі збору біогазу.

У селищі Весняне неподалік від Миколаєва зайнялося сміття на території полігону твердих відходів.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС Миколаївської області.

"6 липня о 15:49 до оперативно-диспетчерської служби Головного управління ДСНС України у Миколаївській області надійшло повідомлення про черговий випадок виникнення пожежі сміття на території полігону твердих відходів ТПВКП "Миколаївкомунтранс", - йдеться у повідомленні.

За словами рятувальників, гасіння пожежі суттєво ускладнювалось відсутністю на об'єкті протипожежного вододжерела та огородження території.

Також зазначається, що існувала загроза перекидання полум'я на розташований поряд об'єкт зі збору біогазу з полігону ТОВ "ЛНК".

"О 16:59 пожежу було локалізовано та о 20:30 повністю ліквідовано на значній площі. Завдяки злагодженим та професійним діям вогнеборців вдалося ліквідувати пожежу та не допустити перекидання вогню на об'єкт ТОВ "ЛНК", тим самим запобігти виникненню вибуху, ускладненню ситуації та попередити людські жертви", - додали у ДСНС.

Наразі на сміттєзвалищі організували чергування підрозділу оперативно-рятувальної служби.

Зазначимо, пожежа на цьому полігоні сталася вже не вперше. Востаннє пожежа вирувала на полігоні 21 червня. Тоді палало близько 2,5 тисяч квадратних метрів сміття.

Нагадаємо, 28 травня сталося займання на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова. На ліквідацію пожежі були відправлені команди рятувальників. 30 травня на сміттєзвалищі стався обвал, під яким опинилися троє пожежників та один працівник комунальної служби. Тіла трьох чоловіків відкопали під завалами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація