Під Новоазовськом йде бій з бойовиками, які прорвалися на територію України з РФ - замкомбат "Азову"

Під Новоазовськом йде бій з бойовиками, які прорвалися на територію України з РФ - замкомбат "Азову"

Штурмові групи батальйону "Азов" і військові намагаються стримати агресора / Фото: Reuters

В батальйоні "Азов" заявляють, що загін бойовиків прорвався з території РФ сьогодні вранці.

На Донеччині в районі Новоазовська українські силовики зранку ведуть бій із загонами бойовиків, які перетнули російсько-український кордон, повідомив заступник командира батальйону "Азов" із зв'язків з громадськістю Ігор Мосійчук.

"У районі Новоазовська на територію України увірвалося величезна кількість" Градів "і гаубиць. Терористи ДНР і російські агресори ведуть обстріл з гранатометів хлібокомбінату в самому Новоазовську. Йде наступ на Новоазовськ і Маріуполь", - написав він у своєму Фейсбук в понеділок вранці.

За даними Мосійчука, штурмові групи батальйону "Азов" і військові намагаються стримати агресора, "але сили не рівні".

"У агресора перевага в артилерії і бронетехніки. Йде бій! Захищати Маріуполь немає чим", - зазначив замкомбата "Азову".

Також він повідомив, що в понеділок колона з близько 30 танків з символікою "ДНР" перетнули російсько-український кордон в районі Новоазовська.

"Інформація повністю підтверджена прикордонниками та добровольцями. В районі населених пунктів Марченко та Щербак поблизу Новоазовська через російсько-український кордон прорвалося близько 30 танків з зафарбованим маркуванням Російської Федерації під символікою так званих ДНР", - розповів він і додав, що ця колона бронетехніки рухається в сторону Тельманове та Амбросієвки.

Нагадаємо, що службовець військової частини 9937 Донецького прикордонного загону повідомив ТСН.ua, що вранці 25 серпня колона російських військ увійшла на територію України, почала обстрілювати Новоазовськ і рушила на Маріуполь.

Російські війська увійшли вглиб території України на 4-5 км, а дозор пройшов трохи далі - на 10 км. Українські прикордонники відступили, відстань між ними і військами агресора - 3-4 км. Наші військові нарахували не менше 10 танків, на БТРах - прапори десанту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація