Під Одесою ветерани АТО готують нових офіцерів для розвідки

Під Одесою ветерани АТО готують нових офіцерів для розвідки

Фото: Міністерство оборони України

Військові кажуть, що це одна з найбільш небезпечних ділянок роботи в армії.

На Одещині з воїнів АТО виховують майбутніх офіцерів української армії. Солдати, які пройшли справжні бої, вимушені ставати курсантами та вчитися правильно тримати в руках автомат, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Особливістю перепідготовки є те, що жоден із вояків не покаже на камеру своє обличчя і не назветься справжнім іменем, бо на полігоні тренуються майбутні розвідники – десантники та спецпризначенці. Вони мають уміти все: стріляти з кулеметів, гранатометів, снайперських гвинтівок, пересуватися та бойових машинах і гвинтокрилах, діяти поодинці та в команді, швидко оцінювати ситуацію та віддавати чіткі та правильні накази. Пережита війна накладає на вояків свій відбиток. "Хтось був поранений, хтось пережив обстріл – в них своє бачення, вони починають порівнювати", - каже один із керівників курсу по роботі з особовим складом Сергій Небесний.

Під Одесою виховують офіцерів з тих, хто був солдатом на війні

Під Одесою виховують офіцерів з тих, хто був солдатом на війні

Максим, позивний "Грифон", воював у Донецькому аеропорту, тому знає науку виживання, як свої п'ять пальців. Точніше, як чотири – обручку тепер носити немає на чому. "Нормально, з лівої руки стріляти можу. Прийшов розповісти їм, що це не фільми та не іграшки", - зізнається він. Головна його мета – навчити бійців вижити, дати розуміння, як командувати солдатами, що мають більше бойового досвіду. "Тому що будуть солдати, які на дві-три голови вищі, тому що той отримав бойовий досвід, а цей не обстріляний", - каже боєць.

Раніше повідомлялося, як під Києвом із дітей виховують майбутніх курсантів військових навчальних закладів. Викладачі майже не розказують про війну, але й деякі учні самі мають, що розказати.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація