Під стінами ГПУ зібралися два мітинги через скандальних мерів Ірпеня і Бучі

Частина активістів підтримує дії Генпрокуратури, інша - вимагає "припинити політичне переслідування".

У Києві під стінами Генеральної прокуратури зібралися активісти на підтримку дій відомства щодо мерів Ірпеня та Бучі Володимира Карплюка та Анатолія Федорука, яких підозрюють у розкраданні 890 га лісу.

Про це повідомляє перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики ВРУ Ольга Червакова на своїй сторінці в Facebook.

До стін Генпрокуратури також прийшли активісти, які виступають на підтримку скандальних мерів.

"З одного боку: Саморобний плакат з написом фломастером на картоні і близько ста активістів на підтримку дій ГПУ. З іншого боку: адмінресурс мерів Бучі і Ірпеня з музичними колонками, сотнями централізовано звезених бюджетників і працівників комунальних підприємств", - пише Червакова.

Як повідомляє кореспондент "Громадського", близько 200 людей, які вимагають "припинити політичне переслідування" мерів. Вони виконували гімн України та скандують "Ганьба" на адресу генпрокурора Юрія Луценка. Вони тримають плакати з написами "Руки геть від Ірпеня" та "Обшуки у Приірпінні — політичне замовлення".

Учасники заявляють, що тільки за час роботи Карплюка та Федорука міста почали розвиватися та відкидають звинувачення у незаконному відчуженні лісу.

"У Бучі нема такого лісу, щоб його рубати", — заявляє один з учасників протесту.

 

 

Як повідомлялося, в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня, а також ще за 31 адресою. Генпрокурор Луценко зазначив, що після того, як ГПУ після революції через суд повернула ці землі в держвласність, ділки почали її дерибанити по новому.

Своєю чергою, мер Ірпеня Володимир Карплюк заявив, що обшуки - це помста, спровокована виграшом на виборах в Коцюбинському.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація