Під Тернополем уже добу палає сміттєзвалище

Рятувальники заспокоюють, що вогонь на основний полігон відходів не перекинувся.

Біля Тернополя вогнеборці намагаються ліквідувати пожежу на звалищі. Як повідомляє прес-центр обласного управління ДСНС, повідомлення про надзвичайну ситуацію надійшло рятувальникам увечері 16 серпня.

З'ясувалося, що палає суха трава на відкритій території та стихійні нагромадження сміття поблизу полігону твердих побутових відходів, який розташовано біля с. Малашівці Зборівського району. Площа горіння складала 500 кв. метрів.

Фото: ДСНС у Тернопільській області

Працівники ДСНС застосували ескаватор, бульдозер і два самоскиди. "Для ефективного проведення гасіння пожежі залучено великоємну цистерну для підвозу води об'ємом 40 кубічних метрів. Загрози перекидання вогню на основне сміттєзвалище немає. Ситуація на даний час знаходиться під контролем, продовжується ліквідація", - звітують рятувальники.

Цього місяця на сусідній Львівщині виникла загроза чергового зсуву на Грибовицькому сміттєзвалищі. Фахівці виявили тріщину довжиною 80 м і 4 м вглиб. Для стабілізації ситуації побудують дамбу зі сміттєвих каменів, які формуються з пресованого сміття. Цей процес займе орієнтовно 2,5 роки, і лише тоді почнуть рекультивацію, яку зараз оцінюють у 213 млн гривень.

Галицький суд Львова обрав запобіжний захід посадовцям Грибовицького сміттєзвалища

Галицький суд Львова обрав запобіжний захід посадовцям Грибовицького сміттєзвалища

Повʼязані теми:

Наступна публікація