Підозрюваний у катастрофі Іл-76 генерал: ми знали про загрозу збиття літака

Підозрюваний у катастрофі Іл-76 генерал: ми знали про загрозу збиття літака

Назаров заявляє, що інакше в той момент вчинити не міг / Фото: Reuters

Віктор Назаров відчуває розчарування і несправедливість від пред'явлених підозр.

Генерал-майор Віктор Назаров, якому висунули підозри у службовій недбалості, що призвела до падіння Іл-76, вважає звинувачення несправедливим і буде відстоювати свою точку зору в суді. Про це він розповів ТСН в госпіталі.

Назаров переконаний, що всі ризики, які існували в той момент, були враховані, проте під час воєнних дій від трагедій не застрахований ніхто. Якби командування АТО здійснювало помилки, тоді б ворог вже захопив більшу територію, ніж на даний момент, переконаний генерал.

"Якщо б погано виконували, якщо б були погані генерали, то, напевно, ворог зараз стояв би не в районі Іловайська і контролював одну третю частину Донецької та Луганської області, а зараз би стояв в районі Дніпропетровська і Маріуполя, у гіршому разі, біля Херсона і Запоріжжя. Це заслуга офіцерів, сержантів і, в першу чергу, бійців збройних сил України", - каже Назаров.

Про те, що існує загроза збиття літака, військовий знав, оскільки до цього збивали українські вертольоти, і було відомо, що у бойовиків є зенітні установки.

"Так, пройшла інформація, що є загроза застосування по літальним апаратам переносних зенітних комплексів сепаратистами. Але цю загрозу ми завжди брали до уваги. Вона не була чимось новим", - пояснює генерал-майор.

Вчинити інакше начальник штабу АТО на той момент не міг, чому звинувачення висувають саме йому - сказати не може, в цьому питанні ще розбиратиметься. З травня по вересень він керував штабом АТО.

"По-іншому зробити не можна було. Можна було вести розмову про те, що зробити це пізніше, раніше. Але ніхто не застрахований, що це не сталося б в інший день", - заявляє військовий.

Тепер військовослужбовець з 35-річним стажем, який не нажив за свої роки служби жодної "генеральській дачі", буде наймати адвоката та відстоювати свою правду в суді.

Нагадаємо, дізнавшись про підозри, генерал-майору Назарову стало погано, його відвезли на швидкій допомозі до лікарні, де він перебуває і зараз.

Генерал Генштабу Віктор Назаров постане перед судом

Генерал Генштабу Віктор Назаров постане перед судом

Повʼязані теми:

Наступна публікація