Підозрюваний у видачі зброї "тітушкам" під час Майдану вийшов на волю

Підозрюваний у видачі зброї "тітушкам" під час Майдану вийшов на волю

Фото: УНІАН

Суд три місяці затягував справу.

Підозрюваний у видачі автоматів "тітушкам" для розгону Євромайдану Ростислав Заворотний вийшов із СІЗО, оскільки сплив термін утримання його під вартою.

Рівно опівночі його звільнили з-під варти, повідомляє Громадське.

На Заворотного чекала машина з родичами, поруч стояли адвокати. Від будь-яких коментарів вони відмовились.

Генеральна прокуратура передала обвинувальний акт по справі Заворотного до Святошинського суду три місяці тому. Але за цей час судді справу так і не розглянули. Генпрокуратура звернеться до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з вимогою притягнути до відповідальності суддів, які затягували цю справу.

Наступне засідання суду відбудеться в понеділок, 28 березня. Наразі з Заворотного зняті всі міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, у січні Генерельна прокуратура України завершила розслідування і направила до суду кримінальне провадження щодо незаконної видачі "тітушкам" зброї зі складів МВС під час Революції гідності. За даними слідства, було видано близько 600 автоматів Калашникова калібру 5,45 мм і близько 190 тисяч набоїв. Безпосередньо "тітушкам" було видано 408 автоматів і 90 тисяч набоїв. 

До кримінальної відповідальності за вчинення цього злочину притягуються 12 осіб. Четверо з них перебували під арештом, решту оголосили в розшук. Троє із затриманих є колишніми міліціонерами: начальник складу, інспектор і технік.

Генпрокуратура звинувачує у розстрілах на Євромайдані 276 осіб

Генпрокуратура звинувачує у розстрілах на Євромайдані 276 осіб

Повʼязані теми:

Наступна публікація