Підозрюваного у жорстокому вбивстві дівчинки в Лощинівці взяли під варту

Підозрюваного у жорстокому вбивстві дівчинки в Лощинівці взяли під варту

Фото: ТСН.ua

Досудове розслідування триває.

Суд задовольнив клопотання Ізмаїльської прокуратури про взяття під варту підозрюваного у вбивстві восьмирічної дівчинки в селі Лощинівка.

"Наразі призначено ряд експертиз. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває", - йдеться у повідомленні, опублікованному на сайті прокуратури Одеської області.

"Суд розглянув докази, надані представниками слідства та захисту підсудного, і задовольнив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб щодо 21-річного підсудного, підозрюваного у згвалтуванні та вбивстві неповнолітньої мешканки села Лощинівка Ізмаїльського району", - зазначила речниця прокуратури Одеської області Інна Верба.

Підсудного конвойовано із залу суду в Ізмаїльське СІЗО. Слідство інкримінувало підсудному скоєння злочину, передбаченого п. 2 і 10 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини, поєднане із згвалтуванням і насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у неділю, 28 серпня, в Лощинівці відбулося народне віче, на якому селяни вимагали вигнати циган з населеного пункту. Напередодні стало відомо про те, що було виявлено труп дівчинки з ознаками насильницької смерті. У жовтні їй мало виповнитися 9 років.

За підозрою у вбивстві затримали жителя Лощинівки – рома за національністю. Обурені мешканці села великим натовпом пішли громити поселення ромів з наміром вигнати поселенців. Було пошкоджено близько 6-7 будинків, люди залишили оселі ще до погрому.

Відміна переселення: роми Лощинівки не виконали домовленостей з поліцією

Відміна переселення: роми Лощинівки не виконали домовленостей з поліцією

Повʼязані теми:

Наступна публікація