Підполковника поліції затримали за "кришування" газовидобувного підприємства

Підполковника поліції затримали за "кришування" газовидобувного підприємства

Фото: УНІАН

За непритягнення порушників до кримінальної відповідальності, підполковник вимагав щомісяця 12 тис. грн.

У Харкові співробітниками Служби безпеки України спільно з прокуратурою та внутрішньої безпекою поліції був викритий підполковник управління карного розшуку на прикриті та отриманні прибутку від крадіжок газу на видобувному держпідприємстві.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Поліцейський обклав "даниною" працівників одного з газовидобувних підприємств Харківщини, яких викрив на дрібних крадіжках палива з бурових установок. За непритягнення їх до кримінальної відповідальності зловмисник отримував дванадцять тисяч гривень на місяць", - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби також задокументували чергову передачу грошей підполковнику та  затримали його "на гарячому" у робочому кабінеті.

Хабарнику було оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею "Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище".

Здирнику загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Наразі вирішується питання про обрання поліцейському запобіжного заходу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація