Пинзеник вимагає від НАБУ розслідувати справу щодо елітної квартири Лещенка

Пинзеник вимагає від НАБУ розслідувати справу щодо елітної квартири Лещенка

Фото: УНІАН

У Раді Лещенка запідозрили у корупції після купівлі елітної квартири в Києві.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи парламенту Павло Пинзеник вимагає від Національного антикорупційного бюро з'ясувати ситуацію з купівлею народним депутатом від "Блоку Петра Порошенка" Сергієм Лещенком елітної нерухомості.

Про це повідомляє "УНІАН".

За його словами, ситуація з квартирою шкодить репутації українського парламенту.

"Йдеться про можливу наявність в діяннях окремих осіб, які мають значний вплив на українську політику протягом багатьох років, які займають надзвичайно високі посади, які є власниками авторитетних медіа, про вчинення ними можливих правопорушень", - зазначив він.

На його думку, дана ситуація натякає на "корупційне походження коштів", "ухилення від сплати податків" та внесення до договорів купівлі-продажу елітної нерухомості "завідомо неправдивої інформації, що може мати ознаки шахрайства".

"Після внесення цієї інформації протягом 24 годин ми хотіли би почути від Національного антикорупційного бюро про наявність чи відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності зазначених у моєму повідомленні осіб. Я хотів би одержати абсолютно офіційну відповідь протягом визначених законом 24 годин", - підкреслив Пинзеник.

Окрім цього, Пинзеник поцікавився про законне відрядження Лещенка, адже він начебто напередодні був помічений у Тбілісі.

Своєю чергою, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко не хотів би втручатися в приватне життя депутата, однак до нього є низка запитань.

Геращенко рекомендує оприлюднити деталі купівлі помешкання.

"Якщо перевірка НАБУ, НАЗК, інших компетентних органів підтвердять законність походження коштів на які була придбана квартира Сергія Лещенка і відсутність будь-яких пільг і знижок забудовника, або заниження процентної ставки по займу Олени Притули на придбання житла, то вся критика на адресу Сергія Лещенка закінчитися урочистою правди і справедливості", - написав він. 

Нагадаємо, журналіст Андрій Дзиндзя повідомив, що нардеп став власником елітної нерухомості на вулиці Франка за 7,5 млн грн. Він опублікував копію відомості з держреєстру речових прав на нерухоме майно в якій вказано, що Лещенко купив квартиру площею 192 квадратних метри у серпні цього року. 

Своєю чергою, політик пояснив, що квартира була куплена за частину його заощаджень як співзасновника "Української правди", позику від засновника УП Олени Притули  та гроші його коханої – Анастасії Топольської.

Повʼязані теми:

Наступна публікація