Після ДТП із чотирма смертями на Хмельниччині можуть прокласти нову дорогу

Після ДТП із чотирма смертями на Хмельниччині можуть прокласти нову дорогу

Після ДТП із чотирма смертями на Хмельниччині можуть прокласти нову дорогу

Фото: Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області

Чергова трагедія на серпантині "Тещин язик" змушує все активніше говорити про будівництво нового прямого шляху.

Смертельний серпантин "Тещин язик" біля Кам'янця-Подільського знову став місцем загибелі людей. Вранці 12 жовтня там зіткнулися фура і мікроавтобус, унаслідок чого поїздка стала останньою для чотирьох чоловік, а ще 11 госпіталізовані, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На крутому повороті багатотонну вантажівку з причепом винесло на зустрічну смугу, де їхала повна людей маршрутка. Від удару мікроавтобус викинуло на узбіччя. Слідчі не одразу змогли поспілкуватися з винуватцем аварії, бо водій фури з молдавськими номерам через шок не міг говорити. Проте причина аварії очевидна і без того, переконують у поліції. "Зранку був дощ, можливо, водій просто перевищив швидкість, не врахував погоду, особливості свого грузу", - пояснив інспектор Кам'янець-Подільського районного відділу поліції Олег Горбанюк те, що причеп перегородив шлях мікроавтобусу.

На Хмельниччині сталася смертельна аварія: фура зіткнулася з маршрутним автобусом

На Хмельниччині сталася смертельна аварія: фура зіткнулася з маршрутним автобусом

Аварії на "Тещиному язиці" стаються ледве не щотижня. "Дана ділянка дороги є досить небезпечною, вздовж одні вінки на обочинах і пам'ятники. Доволі часто сюда виїжджаємо, часто такі ситуації трапляються", - зізнається головний фахівець зі зв'язків з ЗМІ ГУ ДСНС Кам'янець-Подільського району Іван Герасимчук. Що робити на такій дорозі, правоохоронці знають: просто знижувати швидкість і бути особливо уважним. Про відповідні попереджувальні знаки не втомлюються нагадувати у районному автодорі.

Але оскільки водії їх уперто ігнорують, там почали шукати запасний вихід. Багато років поспіль автодорівці просять гроші із держбюджету, щоб вирівняти ділянку із смертельними серпантинами. "Ми подаємо кожен рік. Нас питають, що і де треба зробити, оскільки ми тут на місці більше знаємо. У цьому році трохи дослухалися, зробили кілометр на цій стороні. А тут треба капітальне будівництво. Реконструкція мала б заключатися в тому, щоби випрямити ці ділянки. Навіть просіку прорубали вже", - розповів директор філії "Кам'янець-Подільський райавтодор" Василь Чорний.

Після цієї аварії розглядають іще один варіант – розширити дорогу додатковою смугою. Однак до роботи стануть не раніше весни наступного року. Тоді як взимку ця вузька та крута дорога стає ще більш небезпечною.

Як уже повідомлялося, ДТП з вантажівкою і маршруткою сталася близько 8:00 ранку. Очевидці розповіли, що через потужний удар потерпілих із понівеченої маршрутки вирізали рятувальники за допомогою спецінструмента. За попередніми даними, причиною аварії стало те, що, ймовірно, причіп вантажівки DAF занесло на зустрічну смугу, де він і зіткнувся із маршруткою.

Кореспондент ТСН Олег Тудан

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація