Після втрати двомісячної доньки подружжя з Ніжина взялося рятувати інших тяжкохворих дітей

Після втрати двомісячної доньки подружжя з Ніжина взялося рятувати інших тяжкохворих дітей

Після втрати двомісячної доньки подружжя з Ніжина взялося рятувати інших тяжкохворих дітей

Соломійка померла, але дала надію на життя іншим дітям.

Гроші, які були зібрані на операцію для Соломійки, пішли на лікування іншим дітям.

Вони не змогли врятувати свою двомісячну донечку, але тепер допомагають іншим. Після сюжету ТСН про новонароджену дівчинку із рідкісною вадою серця буквально за тиждень українці зібрали їй на операцію півмільйона гривень. Це удвічі більше, аніж коштувало лікування. Але того дня, коли по Соломійку мав приїхати реанімобіль із Білорусі, її серце зупинилося. Батьки, не чекаючи поки стихне біль, почали терміново рятувати інших дітей, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Соломійка Близнюк народилася із рідкісною вадою серця. Венозна і артеріальна кров йшли по одній судині. Українські медики добре вміють її розділяти. Однак судина в Соломії була завужена. Хірурга, який візьметься оперувати немовля, шукали по всьому світу. І таки знайшли.

Буквально за тиждень українці зібрали для Соломії півмільйона гривень. Це удвічі більше, аніж коштувала операція. За нею вже виїхав реанімобіль із Білорусі.

"Нам не вистачило декілька годин. Не витримало сердечко, зупинилося", - розповідає Тетяна Близнюк, мама Соломійки.

З кожним новим кроком шестирічний Олексій, хворий на ДЦП, згадує свою маленьку подружку Соломійку. Йому і ще двом десяткам інших дітей вона подарувала шанс на здорове життя.

"По-материнськи, дуже вдячна. Як і кожна матір, мені хочеться, щоб моя дитина була здоровою. Шкода, що такою ціною. Дуже шкода нашу Соломійку", - каже Наталія Прохоренко, мама Олексія.

У дитяче відділення Ніжинської міської лікарні, родина Близнюків закупила обладнання для допомоги немовлятам. А ще інгалятори. Взялися за ремонт палати, в якій лежали разом із Соломійкою.

800 ніжинських дітей із вадами зору отримають від Соломійки офтальмологічний кабінет. Батьки дівчинки звозять для нього обладнання і просять головного лікаря терміново підготувати фахівця.

Вони мусили віддячити українцям, які вміють співчувати. Щойно люди дізналися про хворобу Соломійки, на рахунок Тетяни полилися гроші — від 10 гривень до 100 тисяч від однієї людини. Тетяна не вірила, що так буває.

"Я знаю, що є сім'я, яка… Зарплата в них 10-го числа, вони не встигали до нашого від'їзду і взяли кредит. Хотілось якось їм віддячити", - каже Тетяна Близнюк.

Тепер у Ніжинському парку є лавочка, яку батьки Соломійки зробили на честь щедрих та щирих благодійників, які рятували життя їхній дівчинці.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Подружжя рятує життя тяжкохворих дітей, втративши власну двомісячну доньку

Подружжя рятує життя тяжкохворих дітей, втративши власну двомісячну доньку

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація