Після страшної пожежі на Київщині перевірять усі будинки для літніх людей у країні

Після страшної пожежі на Київщині перевірять усі будинки для літніх людей у країні

Фото: Reuters

Також буде створено оперативний штаб для ліквідації наслідків трагедії в селі Літочки та невідкладної допомоги постраждалим.

У всіх регіонах України органи виконавчої влади мають провести перевірки діяльності всіх об'єктів, в яких проживають літні люди і де надають подібні послуги.

Як повідомили в прес-службі Кабміну, відповідне доручення 29 травня дав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за підсумками засідання оперативного штабу з вивчення обставин пожежі у селі Літочки Броварського району.

"За дорученням президента України голові Київської ОДА, в Київській області буде оголошено жалобу за жертвами пожежі, а також надана необхідна допомога усім постраждалим", - йдеться в повідомленні.

Віце-прем'єр також доручив створити оперативний штаб на рівні області для ліквідації наслідків трагедії та невідкладної допомоги постраждалим.

Склад урядової комісії з розслідування причин пожежі буде затверджений на позачерговому засіданні уряду, який збереться у понеділок, 30 травня.

Нагадаємо, що в будинку для людей похилого віку в селі Леточки Броварського району сталася пожежа, яка забрала життя 17 осіб. За попередньою інформацією, причиною пожежі стало загоряння телевізора. Поліція вже повідомила про затримання головного підозрюваного, однак його особу поки не розкривають.

Повʼязані теми:

Наступна публікація