Після землетрусу та сильних злив на Україну насувається сувора зима

Після землетрусу та сильних злив на Україну насувається сувора зима

Фото: УНІАН

Перші сильні морози можуть бути вже у листопаді.

Пів України цього тижня просто посеред ночі розбурхали підземні поштовхи, місцями до 4 балів за шкалою Ріхтера не дали спати жителям Одещини. Сейсмологи кажуть, що це докотилося відлуння румунського землетрусу, яке сталося ще у вівторок на глибині 80 кілометрів під горами Вранча.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

В Україні в той час були погодні катаклізми. Перший сніг – у Харкові та на Говерлі.

Одесу затопили проливні дощі – вилилася двомісячна норма. До непогоди знову були не готові комунальні служби. Засмічені дощові каналізації просто не змогли увібрати стільки води під землю. Єдине, що залишалося людям, на роботу йти вплав, бо місцева влада робочий день нікому не скасовувала. То чому щоразу під час найменшої бурі українці наступають на ті самі граблі, дізнавалася журналістка ТСН Наталія Ярмола. І принесла ще одну тривожну новину – про найлютішу зиму кількох десятиліть, що чекає попереду.

Синоптики радять теплі речі далеко в шафи не ховати. "Бабиного літа" вже не буде. Утім, традиційна наука не береться за довготривалі прогнози. А от народний синоптик Леонід Горбань – береться! Зима, каже, буде ранньою і затяжною. Він прогнозує, що 11-12 градусні морози будуть вже в листопаді. Уся зима буде морозною, аж до кінця березня.

Такі люті холоди, розповідає Леонід Горбань, бувають раз на 32 роки. Тим, хто живе в приватних обійстях, радить запасатися дровами. А досі неутеплені будинки – утеплити, бо опалювальний сезон обіцяє бути затяжним.

Більше подробиць дивіться на відео.

Перший сніг, землетрус та потужні зливи: чому Україну накрили природні катаклізми

Перший сніг, землетрус та потужні зливи: чому Україну накрили природні катаклізми

Повʼязані теми:

Наступна публікація