Письменник Сергій Жадан збиратиме гроші для мами в'язня Кремля Кольченка

Письменник Сергій Жадан збиратиме гроші для мами в'язня Кремля Кольченка

Сергій Жадан / Фото: УНІАН

Він долучився до акції "Подаруй Саші зустріч з мамою".

Український письменник Сергій Жадан під час туру гурту "Жадан і собаки" збиратиме гроші для мами політичного в'язня Олександра Кольченка, який зараз перебуває в російському полоні - в колонії в Челябінській області.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. 12.00.

 

Так Жадан долучився до акції "Подаруй Саші зустріч з мамою". У родини Кольченка не вистачає коштів на те, щоб подолати дві з половиною тисячі кілометрів між Києвом та Копєйськом.

Письменник й музикант каже, що не обов'язково залишатися та слухати гурт, якщо не подобається його творчість: можна просто прийти та кинути гроші у спеціальну скриньку. Також під час виступу групи можна буде написати листи усім українським політв'язням, яких незаконно утримує Росія.

 

Кримського активіста Олександра Кольченка разом із режисером Олегом Сенцовим затримали співробітники ФСБ у Криму навесні 2014 року. Їх етапували до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Обидва провину не визнали. У грудні 2014 року в Генпрокуратурі Росії заявили, що Сенцов і Кольченко є громадянами РФ, оскільки після анексії півострова вони не висловлювали бажання зберегти інше громадянство.  Росія відмовила в передачі їх Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація