Питання щодо безвізу для українців досі не внесено до порядку денного сесії Європарламенту

Питання щодо безвізу для українців досі не внесено до порядку денного сесії Європарламенту

Фото: Reuters

Подальшого прогресу щодо безвізового режиму для України не буде, доки не буде схвалено новий механізм призупинення безвізових режимів.

Затвердження безвізового режиму для України з ЄС досі не внесено до порядку денного сесії Європарламенту, яка має відбутися у Страсбурзі 24 листопада.

Про це йдеться у проекті порядку денного сесії, який з'явився на сайті Європарламенту.

Також немає у порядку денному й питання так званого механізму призупинення безвізового режиму.

Як повідомлялося, 26 вересня комітет Європейського парламенту з громадянських свобод підтримав надання Україні безвізового режиму. Своєю чергою, Петро Порошенко неодноразово наголошував, що українці отримають безвізовий режим до 24 листопада.

Раніше, 28 жовтня, президент Європейської ради Дональд Туск у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком наголосив, що перед наданням Україні безвізового режиму ЄС має завершити внутрішні процедури. Зазначимо, що подальшого прогресу щодо безвізового режиму для України не буде доки не буде схвалено новий механізм призупинення безвізових режимів.

ТСН.ua зібрав усю актуальну інформацію щодо безвізу: коли Україна може отримати безвіз, куди можна буде поїхати, хто зможе їздити, як надовго та багато іншого читайте за посиланням.

Україна може отримати безвізовий режим з ЄС вже до 24 листопада

Україна може отримати безвізовий режим з ЄС вже до 24 листопада

Повʼязані теми:

Наступна публікація