Криваві вихідні. У поліції оприлюднили жахливі дані про ДТП на травневі свята

Правоохоронці закликали водіїв дотримуватися ПДР у наступні вихідні.

Протягом Великодніх свят у більшості областей України через легковажність та переоцінку власних можливостей водіїв сталися моторошні ДТП.

Про це повідомили у прес-службі управління безпеки дорожнього руху ДПД Нацполіції України.

"Для майже півсотні людей ці свята стали останніми, більш ніж півтисячі опинилися на лікарняних ліжках. Цього можливо було б уникнути, якби водії дотримувались ПДР та пам'ятали про відповідальність, що беруть на себе, сідаючи за кермо", - йдеться у повідомленні.

Як наголосили правоохоронці, зокрема жахливі аварії упродовж 30 квітня – 3 травня, у яких загинули 47 та отримали травми 566 людей, сталися у Житомирській, Запорізькій, Миколаївській, Тернопільській та Харківській областях.

"Основними причинами ДТП стали перевищення швидкості руху, ненадання переваги в русі та порушення правил маневрування", - зазначили у прес-службі.

Окремо Нацполіція закликала всіх учасників дорожнього руху до неухильного дотримання правил у наступні вихідні.

"Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих! Пам'ятайте, краще запізнитися на декілька хвилин, ніж на все життя. На вас чекають вдома рідні та близькі. Вони заслуговують на спокійне та щасливе життя", - додали в управлінні безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, на Великдень у Кривому Розі сталася смертельна ДТП з трьома священиками. Машина на повному ходу влетіла в дерево.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація