У справі Одеського НПЗ затримано 19 чоловік у різних регіонах України

У справі Одеського НПЗ затримано 19 чоловік у різних регіонах України

Фото: ОдесІнформ

Сам завод нарешті повернули державі.

Суворівський районний суд Одеси ухвалив рішення про спецконфіскацію Одеського нафтопереробного заводу. З 2013 року він належав холдингу олігарха-втікача Сергія Курченка, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Відтепер стратегічне підприємство, вартість якого оцінюють у щонайменше 200 мільйонів доларів, повністю перейшло у державну власність. Кабмін незабаром оголосить аукціон з його приватизації.

Суд ухвалив рішення про спецконфіскацію одеського нафтопереробного заводу

Суд ухвалив рішення про спецконфіскацію одеського нафтопереробного заводу

Рішенню районного суду передувала серйозна робота слідчих обласної прокуратури та поліції. Зокрема, один із затриманих заступників керівника заводу уклав угоду зі слідством і вказав на злочинні схеми, які застосовували на підприємстві, щоб не платити податків. Через це державі завдали збитків на понад 2 мільярди гривень. "Особа не не просто визнає свою провину – вона надала нам багато свідчень, вказала місцезнаходження документів, надала нам можливість встановити ще додаткові збитки, завдані державі, аби в подальшому їх відшкодовувати", - пояснив прокурор Одещини Олег Жученко.

Активність правоохоронців у цій справі була помітна не лише в Одесі. "Було затримано 19 фігурантів, затримання відбувалися у Києві, в Борисполі, в Дніпрі та в Одесі. Частина фігурантів перебуває в розшуку", - розповів начальник ГУНП України в Одеській області Дмитро Головін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація